Thursday, December 30, 2010

Lawak Untuk Hari yang terakhir melangkah 2011

salam readers

sebelum kita melangkah ke tahun baru 2011
saya nak buat post yang terakhir bagi tahun 2010
31/12/2010

hihihi lawak-lawak sahaja

made in japan


Seorang pelancong Jepun menahan teksi di depan hotel penginapannya untuk ke lapangan terbang.

Setelah menekan butang meter tambang, teksi tu mula bergerak dengan perlahan. Di lebuh raya, pemandu teksi tadi memandu dengan kelajuan yang sederhana. Tiba2, sebuah kereta memotong.

“Ah, Nissan. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong Jepun tadi.

Kemudian sebuah lagi kereta memotong dengan laju.

“Ah, Toyota. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong Jepun tu lagi.

Kemudian sebuah lagi kereta memotong, lebih laju.

“Ah, Mitsubishi. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong itu lagi, bangga dengan keluaran negaranya.

Sampai di lapangan terbang…ketika pelancong itu ingin membayar tambang teksinya..

“RM100 please…” kata pemandu teksi selamba.

“What? RM100? it’s not that far from the hotel?”, pelancong tu tak puas hati.

“Ah. Agrometer (meter teksi). Made in Japan. Very fast”, jawab pemandu teksi tersebut dengan selambanya.


hahahaha lawak x?
x lawak korang gelak jer yah

sekian



mood saya mana hilang!!

salam readers

saya sudah selamat menghabiskan
dua paper exam and then tinggal dua paper lagi

Insyallah berkat Allah s.w.t
dan usaha untuk membaca buku
saya telah dapat jawap semua soalan exam
tanpa meninggal sebarang kekosongan
*tapi tak tahu betol ker x?

saya happy sahaja pada beberapa hari ini
termasuklah hari ini

saya keluar bersama rakan-rakan kolej
tapi tak jauh pon ktorang keluar
sebelah hostel ktorang jer
iaitu "giant" pilihan semua student kat tempat
saya study nie.

pas tue makan kat cafe dekat sini-sini jer
seboklah semua nak bercerita
termasuklah diri saya jugak

tiba-tiba ada dua orang kawan
tengah bergaduh2 kecil
saya diam sahaja..malas nak amik "port"
tiba-tiba kawan seorang nie pulak cakap
kenapa runie boleh?
saya tidak boleh?
*malas nak cerita panjang
*yang penting WA TAK KACAU LU!!!
cakap lapik sikit


Menyirap darah saya...
macam nak keluar dah membuak-buak
tapi saya cool...

cool!!!
sebab rasa hormat saya itu masih ada.
sebab kawan-kawan yang lain pon ada dan tidak bersalah
*sory kawan-kawan saya terhentak meja tue
*sakit hati saya

pas tue saya cuba untuk ketawa
walaupun marah saya tue dah bercampur dengan ketawa saya

saya balik rumah
*mood saya hilang>>>>

seorang-seorang cari pasal
dussssssssshh
*nak belasah jer

nasib saya nie bukan gengstar
teringin jugak pegang pistol lepaskan dush
macam elmo kat bawah nie

nie gengstar

nasib negara ada undang-undang
kalau tak nak jer tembak orang yang suka buat pasal

nie bukan gengstar
nie gf nasri haer

sekian dahulu

mood saya hilang!!!



Tuesday, December 28, 2010

esok ada exam saya tak sabar!!!!

salam readers

nota untuk exam hari esok sudah siap saya kerjakan
walaupun tulisan saya kejap cantik kejap buruk..
janji saya boleh baca.^-^

esok saya exam pukul 9 pagi -11 pagi
(bed 1243 pendidikan fizikal untuk kanak-kanak)

malam ini saya mesti khatam untuk subjek ini dahulu!!
walaupun saya tak sabar menunggu hari esok
untuk mendudukinya
*cehh harap2 boleh jawap

boss saya balik kajang
boss kata baca buku untuk exam hari esok

yes boss saya baca buku!!


tapi
.
.
.
.
.
.



tambah

kawan-kawan
tolong doakan saya untuk exam hari esok




Saturday, December 25, 2010

Saya mahu Jadi Budak Pandai!!! ♥

salam readers

morning everyone...
saya nak maklumkan
bahawa next week saya ada mid term

Tetapi
Kemalasan yang ada dalam diri saya ini
masih tidak boleh dibandung
*ayat saya skema

Tetapi
mulai hari ini saya akan mendisiplinkan
diri saya untuk menghilangkan malas
yang ada dalam diri saya ini

saya akan belajar
dan mengulangkaji topik2 mid term
sebab
*saya mahu jadi budak pandai!!

saya jeles tengok orang pandai
saya pon nak jugak...

untuk menjadi budak pandai
saya akan bercuti
bukan cuti2 malaysia
tetapi cuti ini=
*blogspot
*facebook
*cafe world
*city ville

saya harap semua jaga diri
sebab saya tengah cuti untuk semua
perkara di atas itu

saya jugak akan bercuti
hmmmm
saya jugak akan cuba kurangkan
KETERDATINGAN SAYA


*kalau boleh cutilah hihihi
saya rasa boleh sebab bf saya pon nak mid term jugak



kawan-kawan saya akan memulakan
seperti tips di bawah
kamu semua boleh amik tips nie..


tekan untuk besarkan
*supaya jelas


struggle to excellent!!!

p/s-kawan-kawan & En nasri haer
*setiap orang berhak untuk berjaya
andalah yang menentukannya
GOOD LUCK




Thursday, December 23, 2010

Kegiatan yang Tidak boleh Dilarang!! ♥


*atas-MY SPECIAL BOYFRIEND
*bawah- saya anggap macam MY LIL brother_dengarcakapKaka


saya minta maaf bagi pihak kawan2 kita
sebab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kami
.
.
.
.
.
.
.
tertinggal
.
.
.
.
.
.
.
KAMU

*kami still ingat kamu
-betul tak kawan2.....
-lain hari kita pergi lagi....


start


salam readers


semalam saya plan
*buat nota ringkas sebab nak exam
*baca nota yang susah dahulu
-susah ke senang

Lokasi=Restoran mamak

saya,juju,kak.cm

Bf saya time nie singgah sebenar sebab ada class amali

kawan-kawan yang lain nak pergi karoke

saya dan kak.cm
*tak nak ikot sebab kesian dekat bf kami

Selepas bf saya pergi ke class amali bersama patner dea

saya TERTUKAR Fikiran
*sebab kak.cm pergi dea punya chenta dah balik keja
saya pon terikut sebab saya tak ada kawan nanti kat bilik
-ouhh terbgtahu pulak kami sebilik..silaculikkak.cm dahulu
kalau kamu ada niatuntukmenculik-

saya hantar masej kat bf saya
*saya minta izin pergi karoke dengan dorang

bf saya tak balas sebab busy amali masak
-owh terbagtahu lagi..memang dea ambil masak2 pon

SAYA PON PERGI KAROKE DENGAN MEREKA

lihat hasilnya

Kegiatan yang Tidak boleh Dilarang!! ♥


saya tersingle seketika

permulaan

saya bersama photograper
*cik anis zamri

saya bersama curly gurl
*momo

bersama kaka tersayang
*cik Nuryll_kaka cm

kami ♥
Lokasi=pas_karoke

berbola keranjang sebelom melontarkan suara
yang merdu*konon

With K.cm n jujuchumil

*lihat saya asik berperang dengan future
husband kaka...

kami tak boleh jumpa camera!!

Lihat ini pose sahaja
kesian photograper

photograper berehat sebentar di sebelah saya

kelakar hahaha

tengok bf kaka lagi mau pakai helmet
*nasib helmet tak hilang..

yess nampaknya saya tak ada di gambar ini
saya penat sudah tue yang terkeluar carta
lihat gambar ini walaupun penat
mereka still mampu
Bold~great~


Saya TERSAYANG mereka SEMUA ini

mampu mengindahkan PERSAHABATAN

terima kaseh atas kemunculkan kamu semua menjadi kawan saya

*Terima kaseh jugak untuk My speacial boyfriend
kamu yang PERKENALKAN ini semua

sekian



Tuesday, December 21, 2010

Sila Layan Saya Bosan^_^

salam readers

SILA LAYAN SAYA BOSAN

Tekan bawah;)




SAYA JAWAP TAG

Adakah anda rasa anda hOt?
Tidak sebab api Neraka lagi HoT

Bila kali terakhir anda makan pizza?
Tidak ada yang terakhir sebab saya mmg xmakan pizza

Lagu terakhir yang anda dengar?
Yang Terindah...kat blog saya nie

Apa yang anda buat selain menyelesaikn tag ni?
saya melihat2 gambar nasri haer

selain full name, anda dipanggil nama ?
nang,mong,darla,

tag kepada 5 org.
saya suka tag


Siapakah org nO 1 kepada anda.
kawan saya*kawan rapat bf saya

Katakn sesuatu mengenai org nO 5.
dia sudah chubby

nO 3 ada hubungan ngn sapa?
dengan gf dea lah

bagaimana pula ngn nO 4.
milik mr sharul hihi

Pesanan buat org nO 1.
bunyikan jam anda

Kata2 cinta utk org nO 2.
aduyai cinta itu indah macam pelangi

Adakah nO 1 2 & 3 mempunyai persamaan?
ada..1st mereka lelaki.tinggal kat 5-16 bilik tengah

Berikan 5 yg anda tau ttg org yg men-tag anda.
* Selalu nangis klu saya berceramah huhu
*satu-satunya adik perempuan saya
*sudah bekerja walaupun baru berusia 17 tahun


Perasaan anda buat tag nie?
bersemangat+terpenat

sekian hilang bosan seketika

Monday, December 20, 2010

oiii kumbang bukan dua ekor...bunga bukan sekuntum^_^

salam redears

selamat pagi
good morning
selamat bangun
good wake up

saya entry post pasal zaman dahulu kala.
tak berapa nak kala juga lah.
baru terkala dari 10 tahun yang lepas.

10 TAHUN yang lepas saya darjah 6
time nie saya terlalu busy nak bercinta.
padahal UPSR tak lepas lagi.
BUDAK2 sentiasa ingin mencuba.

kenapa?

sebab time nie semua kawan-kawan yang selalu ada dengan saya mempunyai
*teman lelaki
*hebatkan usia 12 tahun ada teman lelaki

saya pon nak lah juga.
time nie saya fikir teman lelaki macam majnun rela mati bersama laila
sanggup bersusah payah bersama-sama.
saya pon dapat satu teman lelaki

Hari-hari jumpa padahal sebelah class je pon
pagi pergi sekolah-jumpa
petang balik sekolah-jumpa

nasib time upsr saya dapat yang terb**k
kalau tak memang saya mati dipancung oleh arwah mak saya

hubungan berlarutan sampai form 3
konon Genap lah 3 years anivessary together2
padahal dari mula masuk sekolah menengah
form 1-form3
kami asik

*gadoh
*hal masing-masing
*lepak asing-asing
*jumpa jeling-jeling
*jalan masing-masing
*rehat asing-asing
*kawan jeling-jeling

kalau kami terserempak
macam
*Tom AND jerry
=bergaduh

tak cukup lagi tue
=bertikam lidah*nasib tak boleh berpantun

macam nie pon masih lagi kami labelkan
(bercouple)
biasalah budak-budak

AFTER PMR.,saya berpindah ke S.M teknik
form 4-form 5
tinggal si teman lelaki di sekolah lama

saya di teknik
dia di kebangasaan
=dia cari couple lain tanpa saya ketahui

lastly sebelum kami spm saya dapat tahu semua rahsia
kami PUTUS lah konon
sedih=(

saya
*menangis
*hentak2 kaki
*tumbuk2 dinding
*frust tertiarap
*tidor pagi-petang
*malam tak tidor-konon sedey
*makan sikit2-still makan juga
*malas bergerak-still mandi...pergi pool lagi

last-last result spm tak berapa nak best
abang saya terus memulakan operasi

percutian untuk saya
*duduk rumah jangan hangout

kata-kata mutiara
*abang saya yang sumbangkan kata2 tanpa henti

penerbangan ke dapur dan bilik air
*abang saya kata basuh kain dan masak di rumah hari2
(mahu menangis saya tak berapa nak pandai lagi semua nie)
saya still lakukan sebelum abang saya bertukar MENjadi
FULLOFSUPRISE

dan akhirnya semua berakhir saya
amik f6=form 6

TAK NAK CETA PASAL FORM 6

ok continue
time saya hampa kecewa nie
kawan saya lelaki cakap dengan saya
*runie jangan sedihlah
patah tumbuh hilang berganti

saya cakap
*yang hilang tak sama dengan yang berganti
(time nie kecewa habis-habisan)biasa budak2 kan

kawan saya
*hmm ko nie hilang pisau berganti parang

saya cakap
*parang tak secomel pisau
(dalam kesedihan masih boleh menjawap)

kawan saya
*ish ko nie kan melawan jer
jangan di ingat kenangan silam

saya cakap
*kenangan silam itu indah

kawan saya
*kenangan indah itu kadang2 menyakitkan ko
lupakan jangan ingat lg kenangan budak2 tue

saya cakap
*tapi kenangan tue ingat dengan aku!
(menangis)

kawan cakap
*oiii kumbang bukan dua ekor...bunga bukan sekuntum

saya cakap
*oii gilak salah tue
-bunga bukan sekuntum.kumbang bukan seekor

kawan saya
*owh ko masih boleh
ko alert dengan kesalahan aku
aku saja sebut peribahasa salah

saya tak cakap da
*saya ketawa sangat
nak tumbok je kawan aku nie

sampai sekarang saya ingat peribahasa itu

betol jugak KUMBANG bukan dua ekor
maksudnya
ex-bf saya dengan dia(kawan lelaki saya)

kumbang masih banyak

tapi sekarang saya jumpa kumbang comel
*selalu kat tepi saya


ini baru boleh dpanggil speacial boy friend ♥
sebab three point is most
*ambil berat
*jaga saya
*alert keadaan saya

p/s=lelaki ini macam alarm berbunyi apabila tiba masanya


Pilihan Saya Berkualiti ♥

salam readers

tidak lama lagi saya akan menghadapi mid term
tapi saya belum bersedia.
kenapa?

*malas

kadang

*ter rajin

kadang

*terdiam

kadang

*tergossip

kadang

*terjalan

kadang

*terduduk

kadang

*tertidor

kadang

*terdating

hahaha(3x)

terdating dengan siapa*?

nak tahu ker?

Terdating dengan dia ♥


tengok dia lagi rajin dari saya...♥

saya jeles!!

perlu ker?

tak perlulah

sebab dia tengah berusaha tue..

untuk siapa??

untuk hidup dialah...

saya pon boleh turut serta..

boleh ker tak??

tunggu jawapan dia nanti

selepas dia baca blog saya

p/s saya harap jawapan dia BOLEH...kalau tak saya nak nangis=)
sila beritahu dia
katakan BOLEH untuk SAYA

♥ ♥ ♥

Kenangan Sentiasa Tercipta ♥

salam readers

hari semakin gelap..
hujan turun dengan lebat..
tapi saya tetap nak bercakap..
tangan menekan dengan cepat..

Saya nak cakap nie...
kenangan itu sentiasa tercipta di mana sahaja saya berada
bagaimana dengan anda??
mesti tercipta jugak kan...

tengoklah berapa banyak kenangan yang tercipta
antara SAYA DAN AWAK..

Saya hargai semua ini

look-look ♥

Lelaki ini yang selalu bagi kenangan untuk saya ♥

Tengok dea duduk sebelah saya
manis dea senyum
sejuk hati saya ♥

dea still senyum..
destinasi kami bermula
kenangan jugak kan
walaupun hujan dalam perjalanan ♥

saya yang suka menjoyah kan diri
tapi dea tetap senyum dengan
mengagihkan ketulan ais...
kenangan jugak kan ♥

Tempat public macam nie pon
tetap nak bina kenangan
hahahaha ♥

Tengok angka 35 pon jadi kenangan ♥
Terima kaseh kfc letakkan angka tue ♥

Time balik baru dapat beli ais blog
tercipta lagi...
kenangan ♥

Lihat jejaka ini kepenatan
bergambar dengan
wanita yang tak boleh jumpa camera...
nak gambar jer..
kenangan jugak ♥

Kenangan dua jiwa sentiasa tercipta
diantara kami ♥

Tq

Yang Penting Saya peduli_Kawan


Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk
membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya
untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yan g baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah
seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya .
biar semua rasa gembira


Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita.
kita kawan kan ...???

Sanggup memberi lebih daripada apa yang diterima juga adalah satu sifat yang amat disenangi sebagai seorang kawan.

Saling mempercayai juga dapat mengukuhkan pertalian persahabatan. Kalau tidak percaya padanya, jangan meminta untuk dia mempercayai kita. Untuk buat orang percaya pada kita bukanlah mudah tetapi unutk buat orang tidak percaya bukanlah payah.

Kalau percaya usah curiga, kalau curiga usah percaya!


Kita berkawan mengikut keperluan-keperluan yang kita kehendaki, mengikut citarasa dan menepati piawaian kita sendiri jadi jangan keterlaluan berharap kawan kita itu dibentuk mengikut acuan kehendak kita.


orang selalu label orang tu sombong, orang ni sombong
sebenarnya tak de sapa pun yang sombong kalau orang tu tak memenuhi keperluan kita

kita ckp dia sombong sebab dia tak penuhi keperluan kita,

dia tak geng dgn kita, tapi dia geng dgn orang lain – dia tak ngam dgn kita tapi dia ngam dgn orang lain..ok lah tu….orang lain boleh ‘masuk’ dgn dia..kita yang tak leh ‘masuk ‘ dgn dia…

Lihat kepingan gambar di bawah mereka ngam dengan saya
mereka semua kawan yang baik untuk saya
walaupun saya bukan kawan yang baik untuk mereka saya TETAP PEDULI!

kawan baik ♥ saya
mereka couple suka belanja kami kfc
terima kaseh

kawan baik ♥


kawan baik ♥

kawan baik ♥

kawan baik ♥


gambar di atas ada seorang lelaki
yang merangkap kawan baik+my speacial boyfreind
sila cari mesti kenal
tak cari tak apa..
sebab tak ada paksaan..
biar saya sahaja kenal dea =)

p/s

kawan baik ♥
mereka ini semua saya LABELKAN kawan Baik
walaupun saya nie bukan kawan yang baik untuk mereka

Saturday, December 18, 2010

5-16 Be Hero Forever =)

salam readers

saya masih hidup hari ini
terima kasi Tuhan

hari nie saya guna perkataan
kawan-kawan....tadi saya pergi blog kawan lelaki

* http://nottheperfectmen-am.blogspot.com/

budak lelaki ini kawan baik boyfriend saya
kira kawan baik saya jugak okey

saya pergi blog kawan saya nie
tiba-tiba datang idea untuk update lagi..
why?

sebab budak lelaki nie cara dea bersahabat
sangat baik..bagi saya lah...
walaupun saya nie bukan penilai yang baik..
btw saya rasa budak lelaki nie kawan yang baik untuk kawan2 dea
why?

sebab first time saya pergi blog lelaki
yang meletakkan gambar2 kawan-kawan lelakinya
kira sahabat dea lah....
time saya tengok tue
dalam hati saya
*kagum...
sebab masih ada lelaki yang pentingkan persahabatan

great!!!

* http://nottheperfectmen-am.blogspot.com/

nak tengok tak sahabat-sahabatnya package sekali dgn dea lh??

apa tak nak tengok>>>

saya tetap bagi tengok jugak...
sebab mereka pon kawan saya okey

the hero from 5-16

inilah mereka bersahabat
*pakai rayban 2 budak lelaki
yang punya blog yang mempunyai
koleksi gambar kawan-kawan dea

ini pulak salah satu sahabat dea jugak
merangkap boyfriend saya ♥

kawan-kawan mesti pelik kan title saya
5-16 be hero forever
pas tue ceta pasal persahabatan..
semua nie ada kaitan..
5-16=nombor rumah sewa mereka hihihi
*sila berkunjung hihihihi

Sahabat bukan seperti
MATEMATIKA yang dapat dihitung nilainya..
EKONOMI yang mengharapkan keluk materi..

Sahabat adalah SEJARAH yang dapat dikenang sepanjang masa.
ia juga seperti ikatan Hidrogen yang tumpat dan pejal bersama kapasitinya =)

sekian..

Love Peace ♥

salam readers

Hari sudah nak subuh
saya baru bangun
tadi saya tidor
tiba-tiba terbangun awal
saya pon terus duduk
rindu pulak saya kat bf fighting2 saya

bf saya rindu awak...

saya mengarang bukan sebab nak cari publisiti and jugak bukan sebab nak jaja cerita. Tapi sekadar nak luahkan perasaan. saya bosan bermonolog seorang diri =). saya tak kisah siapa nak baca, siapa nak komen, siapa nak kutuk, sumpah tak penah saya kisah.

Dua tiga hari ni hati saya kurang sihat buat saya terasa rindu yang amat pada bf yang saya sayang. saya terbiasa dengan rasa ambil berat dia yang mana dah buat saya rasa janggal kalau dia diam tanpa sebarang berita.

bf saya kata saya nie sensetif.saya pon pikir balik saya sensetif ker??saya mungkin seorang
yang sensetif..tapi jarang saya pamerkan terhadap orang sekeliling saya
sebab saya dikenali sebagai wanita garang..
hanya orang tertentu sahaja tahu bertapa sensetifnya jantung dan jwa saya ini
saya rasa bf saya tahu tahap kesensetifan saya

bf saya rindu mula2 saya kenal awak..saya rasa nak tergelak bercampur tangisan..
bukan sebab sedey..tapi saya gembira ada kesempatan kenal lelaki
seperti awak...


Awak..
Saya rindu nak gelak-gelak chumil ngan awak tengah-tengah malam buta.
Saya rindu nak tiru n buat bunyi macam-macam depan awak.
saya rindu nak tengok tiang lampu padam dengan awak
Saya rindu nak dengar awak bebel kalau saya tak dengar cakap awak
saya rindu bebel awak sebab degil suka bangun lambat.
Saya rindu nak dengar awak cakap those three words for me.
Saya rindu nak senyum kat awak, nak jelir lidah kat awak.
Sumpah saya rindu awak nak mati.

Awak..
Saya mintak maaf kalau saya dah wat hidup awak tak tentu hala.
Saya mintak maaf kalau saya ni tak macam yang awak sangka.
(garang+jahat macam singa)
(selalu dapat kemenangan dari awak walapun saya yang salah)
(tahan dengan baran saya)

Saya tak sempurna.

Apa-apa pun saya nak awak tau yang saya tak penah lupa awak. Saya hargai semua yang penah awak buat untuk saya. Saya hargai sangat-sangat. Terima kasih, awak.

Terima kasih untuk semua memori yang pernah kite share.
Terima kasih sebab buat diri saya dihargai.
Terima kasih sebab take care pasal saya.
Terima kasih sebab tak pernah pandang rendah pada saya.
Terima kasih sebab sentiasa cuba untuk jadi yang terbaik buat saya..
And..
Terima kasih sebab buat saya jadi,

THE BEST THING ABOUT YOU..

Maafkan kesalahan saya..
Halalkan semua yang pernah saya dapat dari awak..
Terima kasih atas segala-galanya..

Saya tau awak baca entry saya, tapi saya nak awak tau yang tak pernah dalam satu hari saya tak sebut nama awak and tak pikir pasal awak.
Saya tak kan lupakan awak..
Maafkan salah saya..

saya akan berusaha untuk kedamaian cinta kita
Love Peace ♥


awak sweet ♥

saya masam berusaha untuk senyum ♥

masam-masam sweet ♥

Ibu & Ayah Rindu kalian ♥

salam readers

sorry malam nie guna perkataan "aku"
malam ini sahaja

tengok tajuk aku semua orang ada benda nie
cuma tidak kekal bersama kita
tapi kekal di hati..



Dulu

Disebuah kampung tinggalnya sepasang suami isteri
bersama 8 orang anaknya.kehidupan mereka "kais pagi makan pagi,
kais petang makan petang"
,kerana suami kepada isteri ini adalah seorang nelayan
,isteri tersebut adalah suri ruma sepanjang masa untuk mengurus
anak-anaknya di rumah

Kehidupan ini amat sederhana..wlpn sebilangan anaknya tidak
dapat melanjutkan pelajaran ke menara gading,namun
anak-anaknya tetap bersyukur kerana mereka boleh jgk mengenal abjad
mengira nombor dan membaca,wlpn ayah mereka hanya
seorang nelayan.

Apabila c ayah pulang dari laut mencari sesuap nasi untuk anak dan
isterinya.C ibu pulak sibuk dengan menjaga anak-anaknya
terutama anaknya yang bongsu dan kedua bongsu. iaitu 4tahun dan seorang
lagi 10 tahun yang masi bersekolah.

Setiba c ayah sampai di rumah anaknya yang ke-7
dan masih bersekolah ini akan pergi menjual ikan untuk membantu ayahnya.
Anak ke-7 ini akan membantu ayahnya setiap kali pulang dari sekolah.
Walaupun anak ini baru berumur 10 tahun dia mengerti akan kesusahan yang
dilihat terhadap keluarganya.Disebabkan itu anak ini setiap kali sekolah nya
bermula, semua barang sekolah spt beg,baju,kasut,stokin
tidak akn pernah baru atau dibeli DIKEDAI ,semuanya bekas barang2
yang terpakai oleh sepupu-sepupunya dan akan diimport
daripada makciknya iaitu adik kepada ibunya.
makcik ini adalah yang baik hati kepada keluarganya.

Kehidupan mereka akan berjalan seperti biasa
c ayah ke laut, c ibu menjaga anaknya yang kecil,anak2 yang lain
bekerja hanya sebagai buruh kasar sahaja.
anak yang ke 7 pulak pergi ke sekolah dan apabila pulang sekolah ia
membantu ayahnya,wlpn anak ke 7 ini seoranga perempuan tetapi
dia tetap menolong ayah menjual ikan tanpa sedikit MALU
kerana itulah sumber yang akn membesarkan dia hingga ke hari ini

Kehidupan keluarga ini bahagia walapun hidup
dalam keadaan sederhana.

Pada suatu pagi juamat yang indah bersamaan 15 sha'ban..semasa
anak ke-7 sibuk bermain,telah kedengaran satu berita sedih
iaitu C ayah telah meninggal dunia atas penyakit KANSER KULIT
Anak ini amat sedih,wlpn usianya baru 10 tahun tapi dia mengerti
akan ayah tidak ada lagi.
tiada lagi senyuman ayah yang sabar,
tiada lagi gurau senda ayah bersama gelak tawa
tiada lagi nelayan yang akan ditunggu setiap hari,
tiada lagi ikan-ikan untuk dijual untuk menampung kehidupan mereka

YANG ADA HANYA KESEDIHAN YANG X TERHINGGA

selepas itu abang pertama mengambil tugas menjaga
adik-beradik bersama ibu yang telah jatuh sakit
akibat kepergiaan suami tercinta untuk selama-lamanya

Makcik juga turut menjaga semua anak saudaranya
sehinggalah yang lain telah berumah tangga dan
yang tggl hanya beberapa orang anak saudaranya
termasuk anak yang ke-7 itu

6 TAHUN KEMUDIAN

pada 29 jamadilawal bersamaan ari khamis selepas solot zohor
IBU pun pergi untuk selamanya meninggalkan 8 orang anak
kerana penyakit PARU-PARU BERAIR.
anak yang ke-7 masa itu telah berusia 15 tahun
dia akn menghadapi satu tamparan yang hebat dalam
hidupnya kerana minggu itulah juga minggu utk dia menduduki PMR

SEDIH YANG AMAT SANGAT DIRASAI
Oleh 8 0rang anak tersebut
tiada lagi senyuman ibu yang manis
tiada lagi kasih sayang ibu yang suci
tiada lagi belaian ibu yang mesra
tiada lagi gurauan yang manja

YANG ADA KESEDIHAN SEPERTI 6 TAHUN YANG LEPAS
SEWAKTU AYAH MENINGGAL DUNIA

kINI

semua anak-anak ayah dan ibu tinggal
bersama makcik
makcik menjaga tanpa pilih kasih
dia menjaga seperti anak sendiri
ANAK yang ke-7 kini berada di menara gading
untuk mencapai cita-citanya
untuk menjadi orang yang berguna
agar dapat membalas jasa abg,kakak dan juga makcik
dan ingin menjaga adiknya yang bongsu apabila
dia telah berjaya nanti

TERIMA KASIH AYAH DAN IBU

KALAU LAH AYAH DAN IBU ADA
AKU LAH ORANG YANG PALING GEMBIRA

KAMU LAH YANG MELIHATKAN AKU BUMI INI
SEHINGGA AKU MENJADI SEPERTI HARI INI

AKU INGIN MENJADI SEPERTI KAMU
REDHA DENGAN KEHIDUPAN
TABAH DENGAN KESUSAHAN
SABAR DENGAN DUGAAN

KAMU HEBAT SEBAGAI
AYAH DAN IBUKU
AKU BANGGA DENGAN KAMU
KAMULAH INSPIRASI HIDUPKU



AKU ADALAH ANAK KE-7 ITU

"AKU rindukan AYAH DAN IBUKU"

P/S - HARGAI AYAH DAN IBU ANDA SEMENTARA MEREKA MASIH ADA

Friday, December 17, 2010

mood korea-korea Coklat+pink ♥

salam readers

saya bangun awal dan telah merajinkan
diri untuk edit sedikit blog perkongsian saya dengan bf saya

blog ini mempunyai warna
coklat=kesukaan bf saya
pink=saya suka2 sahaja

lepas tue saya telah mengambil semula
mixpod saya selepas beberapa tahun saya tinggalkan
mixpod saya sekarang di taja sepenuhnya
oleh
"FULL HOUSE"
korean drama

saya suka sangat2 fullhouse ini
sweet sahaja mereka macam gula-gula=)


saya pon nak jugak sweet2 hihi
sweet macam ice cream rainbow ♥ =)

sekian

Twinkle-twinkle love ♥

salam readers

saya sudah pulih!!
bukan pulih dari sakit tau..
saya memang sihat..
tapi hati saya yang kurang sihat..
tapi hari ini hati saya sudah pulih..

saya malas nak cerita sedey2
tapi saya manusia banyak kekurangan
lebih2 lagi saya hanya wanita biasa..

saya banyak kekurangan
saya juga banyak kejahatan
tapi bf saya kata saya "baik"

saya nak marah lama2 kat dea pon tak boleh
nanti saya tak ada kawan
nanti saya rindu dea..

saya rasa memang patut saya pilih dea..
sebab dea saja yang boleh faham saya
tapi semalam dea buat2 tak faham
saya marah bercampur dengan keketawaan sedikit
tapi still boleh kawal...

saya fighting2x dengan bf saya semalam
saya jugak yang mulakan
saya serang dea kat wall fb dea
gilak x saya....
main serang tak guna helmet...
saya memang macam nie...
ini adalah saya...
tak mahu selindung2...
saya memang main tegur sapa
kalau hati saya tak puas...

dan akhirnya...

semalam jugak "cengeng" saya berlebihan
sebab saya sayang bf saya..
tak jadi masalah buang air mata
lagi pon dah lama airmata tak tumpah...
sumpah semalam saya tumpahkan habis-habisan

fighting macam mana sekali pon...
dalam hati sentiasa ada keinginan untuk berdamai...
sebab SAYANG+RINDU...
jadi kami mengambil jalan lurus tak luruslah..
untuk berbaik semula...

cara kami berbaik agak kelakar hihihi
baik dalam nfone=)
pas 2 tiba2 nak kuar dengan member2 g karoke
jumpe kat pondok pusaka ==)
tempat student2 kolej kitaorg lepak...
bf saya dengan geng2 dea pon sampai ke pondok itu..
boleh pulak kami say "hye2 sambil lambai2 tangan"
macam 1st dating dulu...
teringat pulak hihihi

dan saya mendefinisikan cinta kami ini
"twinkle-twinkle love"
kami gaduh macam mana sekali pon
tapi kami still ada niat untuk kedamaian
walapun banyak dugaan yang melimpah2
terhadap hubungan kami...kami tetap bersatu



♥ twinkle-twinkle love ♥

Wednesday, December 15, 2010

Bukti Awak Hebat ~senarai 10 sahaja dahulu

salam readers

Pertama
~awak sangat ISTIMEWA ...istimewa dari pandangan mata saya.
cara awak,gaya awak,senyuman awak
semua itu buat awak berasa hebat
awak mampu buat saya jatuh CINTA berulang kali

kedua
~awak sangat TERBAIK..kerana awak pinjamkan bahu awak time saya
perlu.Awak pimpin tangan saya sewaktu saya dalam sedey
awak peluk saya sehingga saya rasa tak ada perkara
buruk berlaku kat saya.awak buat saya rasa selamat
di samping awak

ketiga
~Saya rasa KOSONG tanpa awak.saya tak lengkap kalau tak tengok awak
saya rasa hilang sesuatu apabila xmesej dengan awak
saya risau apabila tak dengar suara awak

keempat
~CARA awak...GAYA awak..awak buat saya berbunga2 apabila awak
pandang saya dengan mata hantu awak..
saya lawan tengok mata awak walaupun saya rasa
mengelabah hihihi

kelima
~Awak sangat SWEET.....sumpah awak sweet dengan sugin awak itu
hihi saya rasa awak sweet time awak Marah sikit2 jer kat saya
sebab saya DEGIL hihihihi mmg patut awak marah

keenam
~Awak CHUMIL... itu yang pasti awak chumil dengan penampilan awak
saya suka tengok AWAK naik moto seorang-seorang
awak macam Azroy yang memburu impian tue hihihi
perasaan sekejap tak apalah BF saya jugak hiihihi

ketujuh
~BAU awak...bukan bau busuk tau...Bau rambut awak...wangi sangat
rambut awak lembut saya suka pegang hihihi
jaga rambut awak tau...itu kehebatan awak jugak

kelapan
~KEGILAAN awak...saya suka kegilaan awak itu....saya pon dah gila
jumpa bf gilak macam awak pulak..saya suka..
saya gembira dengan kegilaan awak terhadap saya hihi

kesembilan
~KESABARAN awak terhadap saya...saya garang ,saya kuat marah
awak still boleh sabar dan senyum melihat saya
HEBAT AWAK

kesepuluh
~Awak MAMPU ubah saya...dari garang banyak ke garang sikit
dari marah banyak ke marah sikit
MENAKJUBKAN saya sendiri terkejut awak boleh ubah saya..
saya mahu jadi gf yang terbaik dan sempurna di mata awak!!

saya berasa bahagia TIAP kali disebelah awak seperti gambar ini
terima kaseh

AWAK CUKUP HEBAT UNTUK SAYA
~Nasri Haer~

saya yang menyayangimu
~Darla Runnie~