Thursday, October 7, 2010

♥ Kehidupan perlu Pengorbanan ♥

salam redears

sekadar merenung kehidupan kita

hidup ini tidak selalunya indah. Kadang-kadang kita akan terasa sangat susah, sakit, penat, kecewa, sedih, derita dan sebagainya…

Keadaan ini akan menjadikan kita lemah semangat dan tidak bermaya bagaikan orang yang tiada halatuju dalam hidupnya.

Dirinya seakan-akan tidak berpijak di bumi yang nyata.

Ia merasakan dirinya sedang terawang-awang di langit dunia melihat jasadnya yang sangat lemah di muka bumi.

Ia menangis sendirian mengenangkan nasib yang akan dilaluinya sehari-hari dalam keadaan seperti itu.

Ia pasrah!!!

Ia akur!!!

Mahu tidak mahu kita mesti melaluinya kerana ia menjadikan kita lebih matang, kental, cekal dan kuat daya ketahanannya.

Keadaan ini akan menjadikan kita seorang manusia yang mempunyai nilai-nilai kemanusiaan yang semakin hilang di kalangan manusia sendiri sejak akhir-akhir ini.

Kita patut tahu bahawa Allah S.W.T lebih menyukai seorang muslim yang kuat berbanding dengan seorang muslim yang lemah.

Kerana dengan sebab kekuatan yang dimilikinya, dia mampu membantu sesiapa sahaja yang memerlukan dan mengharapkan bantuan.

Dia juga boleh memberikan semangat, motivasi dan keyakinan diri kepada sesiapa sahaja yang memerlukannya di saat hati menjadi sangat lemah tidak berdaya.


Ujian, cubaan, mehnah dan tribulasi pasti akan dilalui oleh mereka yang benar-benar berjuang kerana berjuang tidak pernah senang seperti yang disangkakan.

Perjuangan bukanlah seperti pesta “Red Carpet” yang mana seseorang itu akan dibentangkan dengan karpet merah sambil mendapat anugerah yang hanya menjanjikan keseronokan duniawi semata-mata.

Bukanlah dinamakan berjuang orang yang sentiasa berada dalam kenikmatan yang berterusan tanpa memikirkan orang lain yang menderita dan sengsara.

Dan, perjuangan tidak dinamakan perjuangan jika takut berkorban dan terkorban…

Wednesday, October 6, 2010

♥ Le Love ♥

salam readers

Nampaknya saya still menjadi p.a EN nasri haer,
dea masih tidak memahami konsep blogspot ini...

saya dengan ini menjadi p.a yang setia...
oleh sebab saya p.a yang baik...lg mau baik kan
saya telah mengeditorkan satu video bersiri hihi
untuk En nasri haer merangkap Special Boy friend saya

Tekan video kalau nak tengok..
kalau xnak abaikan sahaja okey
tiada paksaan





sekian dahulu

Monday, October 4, 2010

~Lagenda Budak Setan~

salam readers

saya menghitung hari untuk balik sabah sambil membuatkan entry post untuk special boy friend terchenta,oleh sebab sbf saya minat cerita lagenda budak setan nie..saya kongsi sikit cerita novel dea dulu-dulu yang letop-letop semua rebut-rebut nak baca

saya bukan la peminat novel melayu..sepanjang hidup saya rasanya tak banyak novel melayu yang saya baca. Tapi one of them yang saya ingat is Lagenda Budak Setan. saya tak tau bila novel ni keluar..tapi yang saya tau saya baca masa form 5. Masa tu saya rasa cam novel ni jadi hot pulak kat sekolah…siap ramai la yang kata best gila la, sedih la…sampai nangis2 la baca..kalau sorang dua tu cam ok la gak..saya ignore jer..tapi cam ramai plak..so saya macam tertarik untuk cuba membaca novel itu wlpon time tue saya busy dah nak spm

Dulu tak ada duit nak beli buku tebal nie,saya pon pergi tanya seorg member saya...kebetulan dea ada buku nie,saya pon nak pinjam lah..tp saya rasa nak tegelak dea cakap'boley pinjam tapi ikut giliran erk'.uishh gila ar mungkin best kot

lePas dah sampai kat saya tu..saya pon start la baca…sejujurnya saya rasa the novel mmg not bad laa seingat saya la..skang ni saya pon tak sure camne ceritanya..hehe..lupe dah.. :p) tapi takde la sampai pon menangis saya baca.. masa nie saya memang susah sikit nak nangis konon jiwa kental lah...saya rasa sekarang nie lah saya pandai nangis sikit2 jer


nielah cover buku tue
sebijik mcm nie yg saya baca


Sinopsis Lagenda Budak Setan:

Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?


saya teringat benda nie sebab Special bf saya minat
sangat tengok cerita ini,and then memang letop-letop gak
cerita ini..sila tengok part video ini



Diorang dah adaptasikan novel Lagenda Budak Setan ni to movie

p/s=
Allah tak pernah j0dohkn kita dengan orang yang salah sebab Allah sntiasa bagi apa yang
terbaik untuk hambaNya,cuma kita sbg manusia,tak pandai bersyukur & tak pandai
dalam membuat keputusan dengan baik,Takdir tak pernah salah,semua sudah
tertulis,semua benda yang jadi ada hikmah,tiada siapa yang tahu rahsiaNya,
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita jadi,bersyukur & redha dengan apa yang
datang
anggapla ia satu ujian.
Allah tak pernah salah dalam percaturanNya yang salah itu datang dari kita sendiri.

♥ Nasri Haer ♥
awak dah lulus kan??
tangguungjawab awak besar tau...
belajar rajin-rajin
sayang awak sangat

♥ Ray ban Nasri Haer & Model Ray Ban Darla Runnie ♥

salam redears..

saya dengan rasa berbangga hati huhu -macam best jer kan-
sekali lagi mengumumkan bahawa saya telah dinaikkan
pangkat sebagai model Ray ban En Nasri Haer
tanpa sebarang BAYARAN TUNAI hahaha

Adoi best pulak banyak pangkat nie.
padahal 2 je pon sebagai p.a dan sebagai model ray ban
Di bawah naugan En Nasri Haer

Model seperti yang tertera di bawah


♥ Original Capture ♥

♥ Edit Capture ♥

sebenarnya saya bosan tak tahu nak buat apa..
bf saya tengah exam cian dea,nak settle ptptn lagi
tak apa jangan risau semua akan settle.
blogspot dea pun saya dah settlekan
saje buat semak samun kat blog dea nie
hahahaha

sampai bertemu lagi ♥

Saturday, October 2, 2010

-someone special; Sgf With Sbf Ft Bff ♥

salam readers

saya selaku P.a special gf akan membuatkan entry post untuk hari ini
-someone special; Sgf With Sbf Ft Bff ♥
SgF=special girl friend
SbF=special boy friend
bFF=best friend forever

Itu semua maksud title untuk hari ini
Special girl friend
-Cik Darla Runnie
Special boy friend
-Encik Nasri haer

Best friend forever
Terlalu banyak tapi nanti saya perkenalkan one by one
step by step

saya memang rajin sangat-sangat hari ini...selepas saya td
entry post kat Tumb1r saya...
saya entrykan lagi blogspot Sbf saya...

Nama Big title
sgf punya=♥ Cup of tea & Love♥
sbf punya= ♥ Cup of tea RunieFtNasri ♥

hahaha-gelak chumil

the presenting ♥ ♥


special boy freind saya=dea punya blog ♥


budak kecil didahulukan
takut tercicir



sweet couple ♥



kawan-kawan taman



kawan-kawan berenang



kawan-kawan athlet



kawan-kawan two



kawan-kawan jump



jump 3



kawan-kawan swim at sunway



with Bro sha



gossip gurl with people crew Gossip boy



gossip gurl ♥



lompat yang terhebat-macam gud2 jer-



one ♥



two ♥



three ♥



capture ♥



trouble ♥



special gurl friend ♥



♥ cik darla runnie p.a En Nasri Haer ♥


for my special boy friend ♥
kadang-kadang teman lelaki sudah mencuba yang terbaik
tapi teman wanita pulak yang tak tersedar..
kadang-kadang teman wanita sudah mencuba yang paling baik
tapi teman lelaki pulak tidak memahami
btw saya akan cuba menyedari hal yang terbaik dalam diri teman lelaki
saya agar dia memahami apa yang paling baik saya lakukan hanya untuk dia

for my best friend forever ♥
persahabatan itu ibarat ikatan hidrogen saling bergantung dan mampat
antara satu sama lain..you all The best

Friday, October 1, 2010

-Big Love Little Liebe-


salam readers

Ni blog bf saya..tapi saya tolong dea entry post
nnt kalau dea sudah pandai sepenuhnya
saya akan berikan jawatan ini sepenuhnya kepada dea.

Saya terlalu banyak masa terluang....
sampaikan semua pun saya nak buatkan
hahahaha

saya pun sebenarnya ada lagi satu
-cup of tea & love-
tapi kat tumb1r
btw itu saya yang tadbir sepenuhnya
=editor or writer

Big love Little Liebe
-siapa yang faham Terima kasih-


Big Love ♥


Little Liebe ♥


ich Liebe Dich ♥

DAAAA


-With Luv-

salam readers

my second blogspot..
dulu;thelittledarla-ruunie.blogspot
new-cupOftea-RunieNasri


Every moment,
we share together,
is even better,
than the moment before,
If every day was,
as good as today was,
then i can’t wait until tomorrow comes,

I love, love, love the moments,
(oh yeah)
Moments we share together,
I love, love, love the moments,
(oh yeah)
I pray they’d last forever,

I love, love, love the moments,
(oh yeah)
Moments we share together,
I love, love, love the moments,
(oh yeah)
I pray they’d last forever now……….

p/s-SAYA SAYANG AWAK.


saya kenal sayang saya