Monday, October 4, 2010

~Lagenda Budak Setan~

salam readers

saya menghitung hari untuk balik sabah sambil membuatkan entry post untuk special boy friend terchenta,oleh sebab sbf saya minat cerita lagenda budak setan nie..saya kongsi sikit cerita novel dea dulu-dulu yang letop-letop semua rebut-rebut nak baca

saya bukan la peminat novel melayu..sepanjang hidup saya rasanya tak banyak novel melayu yang saya baca. Tapi one of them yang saya ingat is Lagenda Budak Setan. saya tak tau bila novel ni keluar..tapi yang saya tau saya baca masa form 5. Masa tu saya rasa cam novel ni jadi hot pulak kat sekolah…siap ramai la yang kata best gila la, sedih la…sampai nangis2 la baca..kalau sorang dua tu cam ok la gak..saya ignore jer..tapi cam ramai plak..so saya macam tertarik untuk cuba membaca novel itu wlpon time tue saya busy dah nak spm

Dulu tak ada duit nak beli buku tebal nie,saya pon pergi tanya seorg member saya...kebetulan dea ada buku nie,saya pon nak pinjam lah..tp saya rasa nak tegelak dea cakap'boley pinjam tapi ikut giliran erk'.uishh gila ar mungkin best kot

lePas dah sampai kat saya tu..saya pon start la baca…sejujurnya saya rasa the novel mmg not bad laa seingat saya la..skang ni saya pon tak sure camne ceritanya..hehe..lupe dah.. :p) tapi takde la sampai pon menangis saya baca.. masa nie saya memang susah sikit nak nangis konon jiwa kental lah...saya rasa sekarang nie lah saya pandai nangis sikit2 jer


nielah cover buku tue
sebijik mcm nie yg saya baca


Sinopsis Lagenda Budak Setan:

Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?


saya teringat benda nie sebab Special bf saya minat
sangat tengok cerita ini,and then memang letop-letop gak
cerita ini..sila tengok part video ini



Diorang dah adaptasikan novel Lagenda Budak Setan ni to movie

p/s=
Allah tak pernah j0dohkn kita dengan orang yang salah sebab Allah sntiasa bagi apa yang
terbaik untuk hambaNya,cuma kita sbg manusia,tak pandai bersyukur & tak pandai
dalam membuat keputusan dengan baik,Takdir tak pernah salah,semua sudah
tertulis,semua benda yang jadi ada hikmah,tiada siapa yang tahu rahsiaNya,
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita jadi,bersyukur & redha dengan apa yang
datang
anggapla ia satu ujian.
Allah tak pernah salah dalam percaturanNya yang salah itu datang dari kita sendiri.

♥ Nasri Haer ♥
awak dah lulus kan??
tangguungjawab awak besar tau...
belajar rajin-rajin
sayang awak sangat

No comments:

Post a Comment