Tuesday, December 13, 2011

: 116 nombor Bertuah :)

assalamualaikum :)

aku harap semua dalam keadaan sihat
termasuklah yang tengah membaca belog ini
(_________)

how to talk !
yeaaaahhhh 116 nombor bertuah kami :)

tadi lepak mamak,
ingin dijadikan cerita.waktu "mamak" datang amik order :)
kami pon order:)hahahaha
dua tea 0 ais
dua ais 0

and then kedai mamak nie dah lama upgrade.
sebab apa aku kata upgrade.?
sebab kalau makan atau minum di situ.
mereka memberi card Token.
untuk mengesahkan bahawa ada orang di tempat duduk itu.
dah mudahlah mereka untuk mengores
dan kami membayar selepas minum sahaja.
sebab time tue ain sahaja yang makan.
dia bayar advance sikit :)

*apa dah tak ada kena mengena dengan tajuk.

okay waktu tue kami memilih token 116 :)
padahal mamak tue bagi token lain.
gilak suka2 hati pilih token pulak kami nie kan.
*sapa suruh bawak card token byk2.

*sory post is cropted /

aishh bila kita rasa benda tue tak sengaja.
okay dulu susah sama-sama biar kita rasa.
sekarang wa cakap lu bhai.
*lu susahlah seorang2
-apa kaitan pulak nie kan merapu jer aku nie.

kita sendiri tengok kan.
jangan cakap NAMPAK tau nanti kawan aku cakap
*bukan nampak mong.tengok :)

jahat mana pon lah kawan aku nie kan.
aku RESPECT dia bhai.
mesti korang nak tahu kenapa?

sebab*itu kawan,ini pon kawan jugak.
dia cakap jomlah g starbuck:)
tak payah masuk bugerking nie.
sebab dalam tue mesti king2.
*tapi korang star jugaklah.hahaha

kita tolong kawan ikhlas
kita dapat pahala.
kita tolong orang kelaparan.
kita dapat pahala.
kita tolong tibai orang.
yang kiri da CATAT untuk kau.

*sekarang nie kita untung sok2 siapa tahu kita rugi :)


*langsung lari tajuk.

btw kalau kita rasa apa itu KAWAN.
*CUBIT satu DUA terasa.

serius aku TERSENTUH time tue :)

*terima kasih kawan

and then ini post yang ke 116 :)

bukti tekan slide untuk lebih jelas
*
*
*

********


p/s 116 Nombor yang bertuah :)

Monday, December 12, 2011

: kawan chatroom :)

salam

b.l.o.g.g.e.r

semoga anda sentiasa dalam keadaan sihat.

Hari2 tak tahu nak buat apa.
and then masuk room borak-borak :)
yahoooo happening

dan ini yang terjadi

K.A.W.A.N


*part one


*part two


*part three


*part 4


*ini berlaku d wall man kawan aku juga.
malang sekali fatin tak ada.tak tahu mana dia hilang.

btw i called your is FRIEND.

P/S tomorrow done kawan dari MELAKA balik SHAH ALAM.
yeah2

Sunday, December 11, 2011

: korang aku tak boleh tidor:)

hye


aku tak boleh tidor.
adoi esok intebiu kul 2 ptg :)







sekian :)

: rindu-rinduan :)

assalamualaikum

hye kawan-kawan.blogie-blogie
harap anda dalam keadaan sihat.

aku macam biasa.
tidor.makan.online
dan ulang benda tue jer :)

bosan aku duduk rumah.
tolonggggggggg

okay aku nak post
'rindu-rinduan'
*rindu KELUARGA
*rindu KAWAN-KAWAN
serius rindu sangat

aku memang penggangur terhormat.




*aku yg bosan baru capture td







: MEREKA kawan-kawan.sebenarnya ada lagi
tapi camera xmuat.

*btw good nite your all :)

Saturday, December 10, 2011

: Selamat dan Tidak selamat:)



assalamualaikum

:) hari-hari yang penuh senyuman disebabkan pengangguran
sementera menunggu result pratikal ku.

11.11.2011
tarikh terakhir aku praktikal sebagai guru tadika :)

11.12.2011
genap sebulan aku duduk di rumah sewa :(

aku nak keja tapi tak ada rezeki lagi.
btw Tadi aku dah keja satu jam sahaja .
tapi kan aku berhenti :(

korang tahu aku bukan demand nak gaji banyak.
Tapi aku tak boleh blah aku kena keja
13 jam setiap hari
seminggu sekali cuti.
= rm8rat
* pekeja dia hanya aku.

wah sekali aku pikir bernas tak apalah aku cari keja lain.
bukan aku nak demand.
Dia faham lah sendiri :)
kota yang aku tinggal nie
perindustrian dia pesat
pembangunan pon maju.
* aku bukan warga asing

*selamat aku tak tandatangan rule dia tadi.
aish!!

tapi yang tak selamatnya nie.
aku tak keja lagi:(
kena keja sebelum hujung bulan nie.
sebab dah janji kat abang and kakak aku tak minta duit dah
*konon berdikari:)

KAWAN-KAWAN
*doakan aku dapat keja secepat mungkin:)
aku pon tengah berusaha nie.


*senyum:)

Monday, November 28, 2011

: yeaaaah kawan-kawan aku da balik sini.maaf tajuk yang panjang :)

salam

your all.......
HAVE A NICE DAY :)
*
*
*
*
yeaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
*nada menjerit

kawaan-kawan aku da balik dari terangganu :)

yawwwww



*GENG upin ipin :)


*geng Kacak Luar kacak dalam :)
_senyum tak perlu kata apa-apa


*yaww afiq with artis.
tekalah yang mana artis
budak kecil ka atau jaket hitam?


*mereka upin ipin :P)


*kawan yang selalu cakap
*batu belah kat klang :)


*hahahaha tue diaaaaa


*kawan aku paling kecil
tapi tinggi dari aku.
hahaha


*mereka lah nie. hahaha tapi tak tahu sapa :)

sekian.

Saturday, November 19, 2011

: terima kasih awak dan kawan-kawan :)

salam

sudah lama aku mendiam diri.
sebenarnya semenjak dua menjak ini
aku sangat busy :)

lagi pon boyfriend aku dah jauh :(
dia dapat praktikal kat bangi :)
jadi aku perlu pergi lunch seorang
dinner seorang2 .
aku tipu jer.
ada jer kawan aku lunch
dinner pon sama :)
meraka kawan boyfriend aku.kawan aku jugak :)

makaseh am
makaseh afiq
*_______*
:mereka

baik mana pon mereka
buruk mana pon mereka
mereka ini tetap kawan aku :)

and then semalam setelah beberapa lama
aku menunggu bf aku yang jauh itu:)
dia pon datang jumpa aku.

ok left to times square :)
i'm so super happy.
aku dapat beli belah.boyfriend offer :)


with him ♥


: ini dua barang yang aku dapat kat times square
tq awak.
ada 3 benda lagi.tapi aku tak ambil gambar :)


after that kami lapar and then makan kat mcD
tapi kami fighting2 sedikit hahaha :)
kalau tak gaduh tak sah :)
tangkap gambar pon tak boleh hahaha

*
*
*

i'm so glad sebab dapat super best present :)



terima kasih sayang :)

p/ bukan nak menunjuk saja KONGSI kegembiraan :)

Tuesday, October 25, 2011

: A good friend is hard to find, hard to lose, and impossible to forget ♥

salam

hari ini agak kelabu ;)
luar sana nak hujan.aku dengar da bunyi kilat ;)

kilat kelihatan sangat cantik apabila ia mengeluarkan
cahaya ;)

awan jugak kelihatan indah apabila ia mengeluarkan
rintik-rintik air ;)

hujan kelihatan romantik ;)

aishhh bukan itu yang aku nak sampaikan.hihihi


aku nak ceta pasal budak kat bwah nie ;)
dia nie bijak.
dia panggil aku kaka.kaka.kaka huh
tapi aku paling geram kalau dia menangis.
buruk i dont like ;)
hahahaha

aku pon tak tahu sejak bila kami jadi kawan ;)
yang pasti kami satu course ECE ;)
hmm kalau dia ada masalh mesti ceta dengan aku,
dia nie anak sulung tau tapi kadang-kadang aku
tengok macam anak bongsu.
sikit2 mahu nangis.
aku mahu aku sepak jer;)

sejak aku mahu sepak tue
kurang dah dia menangis ;)






A good friend is hard to find, hard to lose, and impossible to forget ♥


tekan slide untuk zoommm ;)


p/s aku curik gambar yang ke atas tue ariena ;)



: aku rindu mak ayah aku .

salam

aku rindu mak ayah aku ;(
serius aku menangis.aku selalu tengok kawan aku gayut dengan mak ayah mereka.
kadang mak mereka datang tengok keadaan kawan-kawan aku tue ;(

aku ingatlah lagi time dulu masa kecil.
mak aku hantar aku pegi sekolah.
balik sekolah ayah aku ambil ;(

aku ingat lagi even mak aku xda duit time tue
mak aku tetap belikan ais cream.

dulu mak aku selalu pesan
"nanti besar jadi cikgu"
aku selalu cakap xmau.
aku nak jadi peguam.

dulu ayah aku selalu teman aku main masak-masak
ayah aku baik
walupun ayah aku garang.
dia sayang kami semua

mak aku kata belajar rajin-rajin
"kita orang susah.tengok ayah kau pergi laut ja walupun sakit"
ini sebab nak bagi kami makan ;(
serius dulu kami susah.tapi ayah still susah payah
cari duit bagi kami makan.
mak aku tabah walupun kami susah time tue.
aku tahu mak aku nak menangis tapi dia tak nangis depan anak-anaknya.

9 tahun da aku hidup tanpa seorang mak ;(
lama da mak aku TINGGALKAN aku ;(
mak aku sakit paru-paru masa tue.
14 tahun da aku hidup tanpa seorang ayah ;(
ayah aku sakit kanser kulit ;(

9 tahun juga aku sambut raya tanpa mak.
14 tahun sambut raya tanpa ayah;(

aku nangis !

abang aku jaga aku sekarang.
kesian dea jaga kami sampai dea tua nie.
dea sanggup tak kahwin sebab adik-adik ;(
serius sangat sedih aku.

mak cik aku pernah cakap.
muka aku persis arwah mak aku time masa muda dulu ;(

mak/ayah
kalau kamu ada sekarang nie.
aku da dewasa.
aku bakal cikgu macam yang mak cakap selalu
"jadi cikgu monk"




ya ALLAH

sedih aku.

Alfatihah untuk arwah mak dan ayah aku.




Monday, October 24, 2011

: (*_______*)





‎: I ♥ U because...you always find time for me even when you are busy or tired ♥
I only get jealous because I love you and I don't want any one else to have you






>

Sunday, October 23, 2011

: a Moment to Remember :Malam Pesta Muda Mudi ;)

salam blogie-blogie ;)

sometime ada kenangan yang kita lupa
ada kenangan yang kita ingat.
kadang yang pahit selalu kita ingati
sedangkan yang manis itu sentiasa menunggu untuk diingati.

yaww aku bersajak ka nie?
hahah

begini kenapa benda yang manis bersama kawan-kawan kita tidak
pahat dalam perasaan?sedangkan itu lebih indah;)

renungkanlah bukan TERMENUNG:)

22/OKT/2011 aku namakan sebagai "malam pesta muda mudi"
A moment to remember.



mereka ini layak menghadirkan diri ;)

Port dickson adalah destinasi kami untuk menjayakan
malam gemerlapan tersebut;)
ia sangatlah enjoy.walaupun ada beberapa dugaan tapi telah
kami atasi.

: aku dan mereka

kami seramai __ .hahaha kiralah berapa orang kat gambar
yang 1st tue.
kalau tak nak kira agak-agak pon boleh;)

kami bertolak kira-kira pukul 4 petang ;)




: perhentian R & R ;)

: Wanita Malaya here ;)

and then kami
selamat sampai ke PD 7 malam ;)
(masa itu aku anggarkan saja)
ok

ARE your READY???

SANGATLAH happenning setelah kami sampai kat PD.
benda yang MUSTI di buat ambil gambar ;)

aku mula kan since gambar belakang2 sweet ;)

: k.cm with him ;)


: sima with him ;)


:Nadia with him


: aku with him ;)


: ain with him ;)
by the ini since depan2 ;)



and then setelah tidak berapa puas ambil gambar.
cari tempat untuk mendirikankan khemah.
Done;)

kemudian kawan-kawan aku hidupkan api untuk
dijadikan bara BBQ ;)

Setelah siap berBBQ kami pon main sepak2 bola ;)
tapi ada team.kakiku sangatlah sakit sehingga hari ini.
kemudian main GALA PANJANG@BELON ARCA
hahahha pilih2 lah mana-mana
mainan tetap sama;)
nie pon ada team jugak;)
THIS PART SO SUPERBEST ;)
LUCU OK.

kemudian tamat masa untuk permainan.
pergi ke pantai tengok kawan-kawan
buat istana pasir.
antara yang menjadi;)
:love2 untuk pasangan mereka.
:penyu tapi mcm Logo ***L
hahah;)
:dolphin
:swan;)

tetttttttttttttt


: mereka ini penghibur dikala kawan-kawan lain menghidupkan bara api




: hahaha since cari ketam.konon romantik
;)


: yawww berjaya dia jumpa ketam tapi yang kecil jer lah.;)



kemudian acara TIDOR DAN BERJAGA ;)
insan-insan terpilih adalah mereka yang Tidak tidur.
tetttttttt.

Morning ;)
23/10/2011.good bai PD.


: lalalalalala

: candid ;)




: berat hati meninggalkan PD ;) hahaha

tq kawan-kawan ;) this is superduper best ;)

DI SITU TEMPAT KAMI
MENCIPTAKAN KENANGAN MANIS YANG PERLU DIPAHATKAN ;)

p/s pelik aku ada ayat yang tetiba ada line ;)

Thursday, October 20, 2011

: adoii cakap macam ini salah.cakap macam itu salah.

salam

aku sangat rasa pekak dan bisu ;)
btw harap kawan-kawan dalam keadaan sihat.
(budjet jer kan hihihi)

aku rasa macam da tak tahu nak becakap da.
ok lah sabtu nie kawan-kawan baik aku nak pegi PD
Sekali dengan aku dgn Mr.super hero malaya aku;)
aiyaaa tapi problem aku dan dia
tak confirm lagi ada masalah teknikal kah.kah.kah.

adoii(walaupon hati aku berkobar-kobar nak pegi)
tapi kena lah tunggu hari tersebut.
Mana tahu "miracle" akan berlaku.
budjet pari-pari pulak kan.

sekang nie aku begong sedikit dengan kawasan sekeliling aku.
*malas nak panjangkan cerita
*silalah anda berbaik-baik.
sedangan api terpadam juga kalau di siram dengan air ;)
hahaha

entah semenjak 2 dan 3 hari ini.aku agak kusut!
aku pon tak tahu "pasai apa aku dok kalut-kalut ;)
mak ai aku cakap apa nie ;)
apa -apa jer lah ;)

aku bukan nak kalut sangat pon.kalau boleh aku simpan kalut
nie dalam peti besi,da lama aku simpan tak nak buka-buka.

Tapi aku jugak yang cari kalut nie kan.
*praktikal aku da nak abis 3 week ONLY
tapi Report masih tersadai;)
kalut da.

pas tue aku lagi duduk jauh dengan SUPERHEROMALAYA aku.
lagi aku kalut.

hal kecil jer pon boleh jadi besar kan,
kalau duduk jauh nie.kena kuatkan hati dengan perasaan
supaya tidak mengamuk melebihi batas.
*seperti aku susah kawal emosi.

"cakap ini salah.cakap itu pon salah"

ah..blank da aku !
noktah.

saya sayang awak superher0malaya

p/s : saya harap kita dapat pergi PD dengan kawan-kawan kita ;(



Tuesday, October 11, 2011

: Love is about TRUST ;)

assalamualaikum

kawan-kawan hari apa yang anda lalui tadi?
happy?bad mood?scary?sadly?

apa pon kamu hadapi hari ini.
percaylaha bahawa Allah telah sediakan hari ini
bersebab untuk kita menghadapi hari-hari yang seterusnya ;)


:Love is about trust ;)

kawan-kawan kalau kita bercinta ini perlu ada kepercayaan
antara satu sama lain.
tak kisahlah duduk jauh ataupon dekat.
walaupun jauh seorang di barat.seorang lagi di timur.
percaya itu penting bagi menjamin
hubungan yang panjang dan bahagia.
cisss pandai2 je aku kan.

yaaaa true sebab aku lalui ini ;)
jauh sangat okay ;) padahal masih dalam selangor.

tapi kalau duduk jauh ini perlu tanggung
RISIKO RINDU
hahahaha
serius aku rindu sangat okay;)
tapi masih boleh tahan :)


tapi

:you i want this ;) mak ai gedik pulak kan
hahaha

: comelkan gambar ini macam nielah dulu aku usha
bf aku.hahaha

: walaupun dulu-dulunya dia sangat \/ playboy
tapi today is different ;)

: hahaha hold my hand okay;)
tak mo lepas hahaha

: hahahah gilak da aku ;)

ok bye semua
nanti aku tambah gilak
baik aku tidorr

good night ols ;)


Monday, October 10, 2011

: kalau sayang jangan bising ;)

salam

kawan-kawan yang aku sayangi sekalian ;)
Terima kasih kerana sudi datang melihat belog aku.
aku harap kamu dalam keadaan sihat.nanti boleh selalu
tengok belog aku yang kusut masai ini ;)

1st of all
tajuk aku macam gilak ;)
"kalau sayang jangan bising"

Aku akui kalau aku marah bf aku yang pendiam itu
dia hanya mampu tersenyum.
aku marah kadang merapu.
kadang-kadang aku marah sebab tak pegi lunch sama ;)
padahal boleh jer g lunch seorang hahaha
aku ja yang merumitkan keadaan.

yaaa kawan-kawanku
mulut aku nie jahat terus terang ;)
aku tak nak simpan-simpan.
aku nak cakap jugak;)
walaupun sebenarnya tak patut aku cakap macam tue.

tapi dengan en beliau jer aku macam tue.
tapi kalau dengan kawan-kawan.
kalau boleh aku jaga mulut ku ini
supaya tiada yang berkecil hati.
walaupun ada sahaja yang buat aku sangat Kecil hati.
Tak apalah itu hak mereka.Janji mereka tidak kacau Hak aku ;)
owhh lari topik ;)

okay pada satu hari yang suntuk.
aku gaduh dengan encik beliau pasal dia tak call aku g dinner;)
dah lah aku lapar time tue.kot-kot aku dengar dia da makan ;)
adoii berangin ja aku time tue...tapi aku tahan aku balik umah.
dia call.hahaha saja cari pasal ;)

aku pon angkat call..

"aku pon bla..bla..bla kau berambus....bla..bla"

aku dah tak ingat tapi yang pasti aku ada sebut perkataan berambus.

sehingga menjadi isu ;)

yaww hebat macam artis ja konon;)

lihat ini


tekan slide untuk lebih jelas ;)

: bf aku kecil hati.tapi dia cepat okay ;)

kira beruntung ada bf macam ini ;)

terima kasih boyfriend ♥

walaupun kadang aku yang salah.encik beliau jugak yang pujuk aku;)

dan ini ;)

;)

thanxx



: i love you okay ;)

mood ; imbau nostalagia hahaha

Wednesday, October 5, 2011

: yawwww saya Rindu Super Boyfie

Salam

saya rindu super boyfie ;)
sebenar sedey dah duduk jauh2 nie
hmm baru tahu erti rindukan..

soo badly miss youu

adoii take care super ;)
: saya nak lunch dgn awak
: saya nak dinner dgn awak
: saya nak breakfast dgn awk
;(
mcm dulu-dlu tue


: i love u

: i miss u

: i need u

: i like u

: i heart u

hahahhaha
:DIA SANGAT kacak ;)

jgn jeolous;)