Monday, January 31, 2011

Saya teruk sangat ker ^><^

salam redears

saya kebelakangan mempunyai rasa
pahit.masin.manis.masam.
bukanlah tengok nie saya rasa :
.
.
.
.
.
.
.
.


*kadang rasa happy ^_^

*kadang rasa penat =(

*kalau penat saya nangis:'(

*kadang rasa sakit sangat

*tapi boyfriend saya still dengan saya bagi kegembiraan
walaupun bf saya kadang-kadang busy dengan wolfteam
*saya faham dea lelaki yang masih muda perlu
berseronok dengan kawan2 dea
*itu privasi dea,saya kenalah hormatkan
*dea pon nak spent time untuk kawan2 dea=)

*lakar macam nie hari2 boleh walapun dia tak tahu
*bf saya lah!

*kadang saya perlu berseorangan
untuk muhasabah diri
plihan saya

saya teruk sangat ker?
kalau saya ada perasan seperti kat atas.

saya rasa ini normal untuk saya
minta maaf pada siapa2 rasa diri saya tak normal.

saya teruk sangat ker?
tapi saya tepati janji saya
sekali pon saya lewat =)

Saya sentiasa sayang bf saya walaupun adakalanya
perselisihan faham berlaku antara kami


Tuesday, January 25, 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan @ Syafiq Rosli

salam readers

saya telah menjoinkan diri menjadi bloglist beliau

sila tekan link ini untuk memudahkan anda faham

Sunday, January 23, 2011

Kaku Tanpa Kata-kata ♥

salam redears

saya rasa gembira hari ini tapi saya rasa kekurangan
*perasaan ini timbul setelah hampir
bertahun-tahun arwah mak dan ayah
meninggal dunia =(

saya dan adik
perbualan dalam hanfone

adik - helo kak kau sudah makan?

kaka - baru habis makan.kau sudah makan?

adik - sudah kak. kak aku ingat mama dgn bapa.

kaka - ah... kaka pon sama jugak *sedih

adik - kak kita masih muda kan tapi kita tak rasa
macam org lain rasa.kita tiada bapa,kita tiada mama
*suara yg mengalirkan airmata

kaka - terdiam seketika...sabarlah tapi kita ada abang
kakak kita kan banyak
*walaupun airmata saya terburai
saya cuba mengeluarkan kata2
yang tidak menunjukkan saya *menangis

adik - kak aku mahu belajar rajin-rajin
mahu jaga abang dan kakak

kaka - hmm yela belajar rajin2 ingat kita nie orang susah.
semua yang terjadi itu ada hikmah

adik - kak bila balik sini?

kaka - hujung tahun nie habis sudah

adik - Boleh kaka jaga aku kan?

kaka - iya boleh sekarang pon aku jaga kau
*sedey sangat saya rasa time nie.



ini adik perempuan saya

selepas saya tutup hanfone saya mula terbayang
wajah arwah ibu dan ayah saya
saya juga terbayang wajah adik saya
*kaku tanpa kata-kata

Betul saya rasa sedey
kasih ibu dan ayah sangat penting
kasih mereka boleh membuat
anak-anak tertawa....

tapi
saya berbeza dengan
yang mempunyai ibu dan ayah

saya hanya mampu berdoa
“Wahai TUHAN kami, kasihinilah mereka berdua (Ibu dan Ayah)
sebagaimana mereka telah mengasihi kami sewaktu kami kecil” (Al-Isra’ : 24)

Kasih pada Ibu dan Ayah juga bukan sekadar
setiap hari dalam hidupnya. Kasih pada Ibu dan Ayah
seharusnya kasih abadi,
yang dijelmakan walaupun mereka
telah tiada tapi kita masih bernafas.

Friday, January 21, 2011

♥ Photoshoot ♥

salam readers

saya tak idea!!

Semalam

cgarang - awak kenapa diam?
cpendiam - tak ada apa2

cgarang- awak ok x?
cpendiam - saya ok lh

cgarang - lepas tue?
cpendiam - three
*sambil tunjukan jari 3

berlaku salah faham antara cgarang dan cpendiam

Cpendiam *terus beredar sambil menyapa cgarang

balik umah jer
cgarang - MENYESAL pulak
adoii kan kadang-kadang dia pendiam
(kata dalam hati jer)

Cgarang Tercengeng malam itu =((

Cpendiam -balik rumah family

cgarang- sobsob sedey weyy

Pagi

cgarang dan pendiam
BERDAMAI melalui ALAT TELEKOMUNIKASI

kemudian cgarang pon telah okey dan telah.....
tekan bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
photoshoot ♥

saya suka begini

saya baru belajar cara ini

saya memang yang ini
*garang

saya mau tersenyum besar melihat
rakan di hadapan saya

saya memang kadang-kadang
*rockers

hahaha lucu
*baju ala barbie doll

saya jalan ala2 model
yang tak berapa nak popular
*sedar diri

lagi nak posing hiperbola=)

lagi dan lagi
bagi bola kang =)

finish already
*photoshoot telah selesai~

bubu thanxx nnt saya belanja Rainbow

saya suda okey
semua sudah selesai
tunggu bf saya balik

~kurangkan garang sedikit~

*miss mr nasri ♥

Thursday, January 20, 2011

Rock Steady ♥

salam readers
*saya minta maaf kalau saya salah
*saya minta maaf kalau saya
terlupa menjaga hati awak
*awak yang paling baik yang pernah saya kenal
*kalau saya bukan yang terbaik
"MAAF"
saya sayang awak

~if we need to say goodbye I will do for you~
hati2 balik

*crying;(


bye

P/S tajuk saya tak ada kena-mengena

Tuesday, January 18, 2011

Cuba Membuat Graffiti For Him ♥

salam readers

saya punya mata tidak mahu tidor
dan kerajinan telah datang

KERAJINAN GRAFFTITI

hahaha

:Hasilnya

Untuk Dia


1st


2nd

Selamat tidor

cant live without u ♥

salam readers


saya lama tak update blog ini
tiba2 saya rasa nak Bgtau bf saya

i cant live without u

:lihat ini


ini dulu

L.O.V.E


Thursday, January 13, 2011

hihihi ini yang pernah saya lalui=)

salam readers

Mari kita kongsi bersama semua yang pernah
kita lalui dahulu semasa kita kecil

Kita membesar dengan menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver

Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja

Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.


Berus gigi time waktu rehat kat sekolah rendah?…

hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan

mencangkung kat tepi parit dengan classmates semua kat sebelah


ingat tak, misi kat sekolah masuk kelas dgn list dentist appointment.

Pastu bunyi gigi member kite kena gerudi kat bilik sebelah.

ada gigi yang berlubang, kena laa tampal.

gigi rosak kena cabut*takut jer time nie


ini semua mesti ingat program minum susu di sekolah

nak galakkan budak2 minum susu

time tuh minum susu sekotak 30 sen


cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.

Pukul tapak tangan… kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jer kat kantin.


time sekolah menengah, korang sure beli kasut

sekolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.

ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu…

ada yang suka stoking tebal laaa

internet? email? apa benda lah tu?

CD? apa tu?

kaset tape penah la dengar..

Tiket wayang pun 5 ringgit je.


kite pegi kedai runcit, beli Cikerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,

Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dalam tue, ‘telur’ keras

warna warni, ‘rokok’ chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ‘TiKam’.

bila dah abis exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family,ping- pong laa dalam class.


tapi bunyi loceng laa yang paling best sekali.

boleh beli aiskrim dengan

apek kat luar sekolah tu.

lagi satu loceng masa nak pegi rehat.

tinggal kan keja sekolah, jom kita

pegi makan. budak2 yg dapat

Rancangan Makanan Tambahan (RMT)

mesti kluar awal.


lagi satu yang seronok masa time

Pendidikan Jasmani, PJ. main bola la

rounders laa…


permainan kegemaran, main guli,

batu seremban, penutup botol, batang

aiskrim, ‘Pepsi Cola one-two-three’

, ‘Police & Sentry’, main kejar2

duduk…..


kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen.

Yang tube aiskrim, ada byk2

color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 hahaha


lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik.

hmmm..ni pun kita main dulu

ni.baling2 kapur laa.


hmm…budak2 sekarang, bagi diorang, d

iorang mana pernah dgr lagu ‘We Are the

World, We Are the Children…’

dan lagu ‘Uptown Girl’ yang diorang tau,

yg

Westlife nyanyi…… .bkn Billy Joel nyanyi…


CD pun wujud time diorang lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorang percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorang tak boleh bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorang tak pernah tau pun ‘Atari’ dgn ‘Game & Watch’.

Diorang tak percaya penah ada TV hitam putih…. dan diorang skarang

tak reti nak switch on TV kalau xda remote control.


hmm…jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korang paham apa yang korang baca kat atas ni, dan korang sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kita dah kawin

3. korang sure pelik bila tengok budak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bila tengok budak2 sekolah menengah guna handphone

5. kita dah tak banyak sembang2 dengan member melalui telefon lagi setiap

hari

6. bila jumpa member lama dari semasa ke semasa, seronok bila

bersembang

pasal cerita2 lama,cerita2 kelakar yang kite alami masa dulu time

kecil2, nakal2 dulu…

tapi apa yang pentinglahkan. .bila kenangkan saat ni semua dgn

mendalam..

mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata..

yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan

lalui zaman yg sebegitu lagi..

sayangnya masa begitu pantas berlalu….Dimanakah kita sekarang???

Yang penting kenangan itu xkan saya lupakan sampai bila-bila…

Tidak boleh tidur.Berhasil cut my hair.tajuk sangat panjang macam nak ketuk kepala

salam readers

mata saya masih segar
tengok tajuk sangat panjang
entah apa motif saya

saya nak umumkan rambut saya
sudah potong

saya malam nie agak
sensetif
betul2 wanita
*abang saya cakap

lihat 1 2 3 =)




1st

2nd

itu dahulu
=)

Tuesday, January 11, 2011

Hidup dalam Bersahabat ♥

salam readers


Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.. tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.

Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat,begitu juga dia.Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya.

Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti. ...kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan, 'memaksa' dia menerima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya??? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa....
tetapi kita sering terlupa.
Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa
di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia.

Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita hingga kadang-kadang terlupa kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan
tentang rasa bimbangnyarasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana
dia pernah menyabarkan kita?
Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya? Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah?

Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai,
kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah,
agar tidak rebah? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan? Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, kerana dia juga seorang manusia; dia juga ada rasa takut, ada rasa...bimbang, sedih dan kecewa.

Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan. Jadilah kita kawannya itu.
Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka.
Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan, kita tidak tahu..
tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia, mungkin kita akan tahu.
Renungilah



terima kasih sahabat2ku
maafkan atas semua kekurangan yang saya ada

Monday, January 3, 2011

Anugerah ♥

salam readers

saya sudah habis exam tapi untuk hari ini sahaja
sebab course saya ada satu paper lagi
12hb januari,lebih kurang macam tue lah

saya ketandusan idea untuk membuat entry hari
tapi Allah adil sebab anugerah sentiasa
diberikan kepada kita,sama ada kita sedar atau pon tidak
sekarang nie pon anugerah jugak
diberi peluang bernafas untuk menaip
di blog yang tak berapa nak best nie
*tapi saya bersyukur

Anugerah

*kadang-kadang kita terpaksa menyintai seseorang dari kejauhan
dan meninggalkan di Tangan Tuhan
-saya pernah melalui benda nie mesti tabah+kuat
-kalau 2 benda ini ada=insyaallah akan bertemu jugak
~SEPERTI HARI INI

*kita mungkin pernah menangis kerana mencintai orang yang salah
namun satu hal yang pasti kesalahan dan kesilapan itu menjadi
pengalaman yang berguna untuk kita mencari orang yang lebih tepat
~pon pernah jugak biarlah kenangan silam itu
~sekarang saya harap yang dengan saya nie adalah pasangan tepat
-DOAKAN KAMI

*Cinta sejati haruslah di kedua-dua pihak
-Tapi inlah yang sukar diperolehi
~SAYA HARAP KAMI PEROLEHI BERSAMA

*Kadang-kadang tertawa bukanlah sesuatu yang dilakukan untuk
bersenang-senang,kadang-kadang ini adalah satu pelarian
terlalu banyak masalah
~Kalau seorang-seorang nak telan pon susah
~TAPI SAYA ADA DIA.WALAUPUN TAK MAMPU TOLONG
DIA MAMPU MENDENGAR

*Cinta sejati itu tidak berkurang dengan kesilapan dan tidak bertambah dengan kebaikan
~KAMI TERUS MENCUBA
walapun tak sehebat cinta
ROMEO N JULIET

*Jika seseorang tidak menerima kita dalam keadaan terburuk
maka mereka tidak layak terima kita dalam keadaan terbaik
~SIAPA SANGGUP??
~DIA PILIH SAYA
TERIMA KASEH TAU


DIA
anugerah yang terindah

" CINTA TIDAK PERLU ADA SEBAB. KADANGKALA PEKARA TERCANTIK DAN TERBAIK DALAM DUNIA TIDAK BOLEH DILIHAT,DIPEGANG."
"NAMUN BEGITU... IA BOLEH DIRASAI DALAM HATI..."


Saya bukan Pembaca Terhebat

salam readers

Lihat tajuk saya "saya bukan pembaca terhebat"
pesanan dari penulis;
post saya hari ini berunsurkan kematangan yang saya ada
mungkin ada unsur kebosanan
tetapi.
kalau anda baca tidak bosan
itu bererti anda telah matang
*tahniah kepada yang sudah matang
*kurang matang cuba dan cuba lagi

SAYA
*seorang degil.tapi saya boleh terima pendapat
orang yang jauh lebih bagus dari saya
walaupun orang tue muda
lebih2 lagi kalau dia orang tua.

*seorang yang garang.sebab kalau saya tak garang
saya tidak lengkap.kadang-kadang kegarangan
saya tue boleh membantu saya jadi
seorang tukang baca yang FOKUS
tapi tidak hebat.

*seorang yang kuat marah.tapi saya marah bukan
tak ada sebab.mesti ada punya..
kalau tak memang saya seorang yang tidak normal
saya rasa kemarahan saya boleh mencetuskan
semangat untuk mengetahui sesuatu
tapi saya hanya orang kecil
tidak boleh menjadi seperti
ALBERT ESTEIN
*mengkaji ungkapan algebra
saya kaji ungkapan saya sahaja

BUKAN
*saya bukan seorang yang terkenal
*saya bukan yang terbaik
*saya bukan PENCURI
*saya bukan banduan
*saya bukan penasihat yang hebat
-untuk kawan-kawan boleh sahaja
*Tapi saya penjahat biasa
-tak ada kes lagi pecah rumah
mahupon PECAH blog

PEMBACA
*saya boleh jadi pendengar yang baik
*saya pembaca yang serius
sekalipon orang kata saya berlagak
-sumpah saya tak kisah
itu saya punya diri
tapi saya bukan pembaca yang terhebat
-saya sedar diri

TERHEBAT
*Terhebat itu sangat jauh dari diri saya
*saya hanya seorang wanita yang biasa
*Terhebat hanya layak kepada mereka
yang selalu menghasilkan sesuatu yang terbaru
bukan daripada hasil dagangan atau jual beli
mahu pun hasil curian
Terhebat adalah orang yang
*berani dipertandingkan
*berani dicacimaki
*berani dibenci
*berani diperbandingkan
Tapi saya takut semua nie.itu yang saya coretkan saya jauh
daripada terhebat ini

saya rasa sudah lengkap dengan empat ayat title yang saya berikan
untuk menutup cerita bosan saya ini
disajikan kepada orang-orang yang matang

sekian=)