Monday, May 30, 2011

: join contest adik beradik^_^

salam kawan-kawan

aku bosan duduk kat rumah sehinggakan aku menjoinkan diri di sini



adik aku turut serta




ini bosan sangat dah nie.
kalau rajin sila like ok

Saturday, May 28, 2011

: Kalau cinta wajib Gaduh



asalammualaikkum semua blogger and readers

Aku tak tahu nak buat apa.aku saja buat entry
:kalau cinta wajib gaduh.

betolkan semua orang yang bercinta
wajib gaduh.wal hal perkara kecil mahu juga dibesar-besarkan
*semua yang pernah atau sedang bercinta
pasti mengalaminya.

aku pon kadang-kadang gaduh jugak.walaupun daya kesabaran
aku ini agak tinggilah juga.namun ia tetap berbatas.
apabila ia terbatas maka peperangan akan berlaku
*Guarantee Puas Hati
pada hal tak lagi banyak benda yang tak puas hati
*maklumlah jiwa wanita.
walaupun ada perasaan yang kental dan kuat
kalau da mengamuk.entah apa jer yang tekeluar dari mulut pon tak tahu
*tapi tak mencarut

tue lah aku cakap "kalau cinta wajib gaduh"
macam mana baik pon gf dan bf tersebut mesti juga gaduh"wajib"
sebab itulah citarasa yang perlu ada dalam relationship.
kalau nak mulakan perhubungan perlu ada kekuatan untuk menghadapi
"gaduh" sebab benda nie mesti ada walaupun hal sekecil zarah
dalam perhubungan.

bf aku cakap kat aku
"saya malas nak bising-bising.kita gaduh hal kecil.bukan sebab ada
orang ke tiga pon"

time nia aku tergelak.adoiii dalam hati aku napa gelak??
fikir balik memang betol lah dia cakap gaduh kecil
*habis2 kat situ jer lah.bukan sebab ada org ketiga.

♥ damai ♥




oleh yang demikian sesiapa yang bergaduh kecil yang tidak ada berkaitan
dengan orang ketiga.sila berdamai.kerana esok masih ada
anggap jer pergaduhan itu habis di situ.noktah di situ.
hubungan still koma.hahaha.

p/s ♥ my boyfie.............

Thursday, May 26, 2011

: Mr iZzo 1st GiveAway free T-Shirt

asalammualaikkum rakan semua

adoiii aku betol-betol banyak masa nie
sekarang aku tengah mencuba nasib






sebagai tanda perkenalan dimestikan letak header Mr iZzo
~selamat sudah aku letakkan.kita berkawan~

komen aku

*belog beliau kelihatan hijau sejuk mata sapa melihat
~tak serabut
*cuma susunan perlu diatur sedikit
~jujur nie
*belog beliau kelihatan cool.

aku pon baru juga dalam bidang blogger nie.
jadi encik beliau mungkin ada sebab meletakkan semua itu di tempat yang beliau sukai


itu sahaja.

sekian.

: aku peminat amy search ^_^

assalammualaikkum rakan blogger

aku bosan duduk rumah nie cuti sebulan before pergi praktikal
nak cari keja part time tapi masih tidak bergerak ke sana sini untuk mencari
.tak akan ada ambil aku fulltime untuk sebulan
kan.kan.kan

oleh sebab aku duduk rumah.aku rajin sikit update blog
kawan-kawan mesti pelik kan
aku suka tukar-tukar lagu kat blog aku nie.
sebab aku bosan lah aku banyak masa sangat tukar lagu nie.

sekarang aku letak lagu duet
>amy ft inka christy<

Sesaknya nafas didadaku
mengenang percintaan kita
Dapatkah kita menewaskan
impian dan harapan kita…

Di hatiku masih luka
namun ku tetap bersabar
Ku mengerti perasaanmu
Duhai oow wo… sayang…

Rindu bergelora
resah gelisah nafas cinta
Biarpun seribu luka
tak bisa menghapus cinta

Entah mengapa aku
makin sayang padamu
Karna engkau adalah kekasihku
Nafas cinta oow wo…

~{}~

Di hatiku masih luka
namun ku tetap bersabar
Ku mengerti perasaanmu
Duhai oow wo… sayang…

Rindu bergelora
resah gelisah nafas cinta
Biarpun seribu luka
tak bisa menghapus cinta

Oh Tuhan tunjukkan jalan
hadapi segala cobaan
Semoga kita bahagia
untuk selama-lamanya

aku sangat minat dengan amy search
sejak aku umur 10 tahun lagi aku dah kenal amy search
apa taknya abang2 dan kaka2 aku pon minat.
ajak aku sekali tengok konsert amy
tapi kat dalm Tv jer lah.

and then aku dewasa nie pon.
aku still minat.tengoklah sampai belog aku lagu amy search
mesti kepala orang pening g belog aku nie.

sekian dulu...






Tuesday, May 24, 2011

: Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

assalamualaikkum kawan-kawan

1st kali terima kasi kepada yana kerana menpelawa
untuk contest yang telah dianjurkan oleh cik beliau sendiri

contest nie mempunyai beberapa syarat
kalau nak tahu sila tekan

.
.
.
.
.


ini gambar cik beliau...aku ulangi kalau nak join tekan cik beliau

.
.
.

dan aku dengan rasa terharunya atas contest ini
telah mempertaruhkan

gambar ini
!
!
!
!

*aku pilih gambar ini sebab aku senyum^_^ tak perlu kata apa-apa.
*and then ini jer gambar aku pose macam nie.lain-lain tak.
*gambar ini kebanyakan yang aku pakai warna coklat.aku suka.
*gambar ini juga photoshoot yang pertama
*photograper kawan baik aku sendiri
*lokasi gambar tak boleh bagitahu

itu sahaja yang aku ingat.

aku tag kepada mereka yang chumil:


sekian dulu kawan-kawan
terima kaseh yana
contest ini boleh mengisi masa lapang aku^_^

: kenapa aku rasa macam nak bagi pelampang!

assalamualaikkum semua

gilak aku geram sangat.
*sudah langgar tak mahu mengaku lagi
macam nak bagi pelampang jer muka kau!

kau ingat ini apa KL gangstar
kau nak reverse driff kat parking....
ishhh mana pergi otak kau

saudara kau tue cakap pandailah
report polis lah..ambil saksi lah
last-last kereta belah kami jugak yang teruk.

kalau aku pikir tak waras entah apa jadi
aku pikir juga,ini tempat orang
lagi satu aku study kat sini and then bukan kereta aku
kereta kaka yang sebilik dengan aku.
tapi aku still sakit hati!

kau tengok kami punyalah elok cakap dengan kau
saudara kau pulak becakap macam yang ilmu "cetek"!


last2 kau dah elok nak settle
ada pulak batu asa yang tak suru bagi ganti rugi
*tak apalah kami ikhlaskan kerosakan kereta itu

kami student tak boleh buat apa pon
kawan-kawan aku tadi tue mesti tak nak bagi risau mak bapa dorang
jadi tindakan yang baik settle macam tue jer lah

ingat tau kita buat macam tue kita dapat balasan balik
tak tahulah balasan yang macam
yang penting Allah sentiasa membayar Cash
atas perbuatan yang kita buat kat orang.

jadi sila bawak-bawak berehat....

and then pesan kat saudara kau
"orang kaya ka,ayahanda ka,kaka long ka"
wa tak takut!

Allah yang kita patut takut
tue yang tak jadi bagi pelampang
cuma rasa itu jer yang ada...

Monday, May 23, 2011

: Go Green Guys


Lihat di sini.aku telah mengikuti satu contest yang bertajuk
"gO green guys"

untuk syarat-syarat anda perlu menekan link ini
silakan tekan.

Aku telah mempertaruhkan gambar di bawah sebagai contest
"go green guys"

*tak menang pon tak apa.sebab kakak cakap "pengalaman itu indah.

^gambar yang aku pilih berdasarkan daripada apa yang aku faham tentang contest ini
^gambar ini bersama sahabat-sahabat lelakiku
^di sini juga bermula sebuah jenama iaitu "SAHABAT"
^Gambar ini mungkin tidak berapa kelihatan sahabatku yang berada di belakang
*akibat aku telah gemok sedikit.
*namun itu tidak mengubah apa-apa pon terhadap jenama "sahabat" itu
^gambar ini aku pilih sebab aku sahaja wanita pada masa tersebut
*lelaki baju putih tepi aku tue (bodyguard okey)hihihi

"pasang surut hidupku di kampus adalah bersama mereka"
Lokasi: sungai tekala.
Tarikh: 15 january 2011

Jasa aku dengan alam sekitar

^Buang sampah dalam tong sampah
*sebab bakal menjadi teacher pendidikan awal kanak-kanak

^aku pengawas sekolah rendah yang pernah ikut mengutip sampah
dan menyiram "bunga raya" bulan merdeka
itu sahaja dahulu

tag kat mereka yang chumil



sekian




Sunday, May 8, 2011

: kamu handsome,kamu kacak, kamu smart

salam readers..

izinkan tuan punya blog guna perkataan
"aku dan kau"

aku tak tahulah tiba-tiba aku nak cakap budak lelaki ini
*handsome
*kacak
*smart

whateverlah..blog aku kan jadi terpulang kat aku nak cakap benda-benda nie
aku memang suka macam nie

aku cakap macam nie semua ada sebab
kadang-kadang xda sebab jugak
tapi ini betol2 ada sebab

kenapa aku cakap handsome?
*sebabnya dia selalu bagi aku marah.tapi marah sikit jelah
kalau aku da marah.mesti dia senyap
aku tahu dia tengah cari idea mcm mn nak pujuk aku
*handsome kan...

kenapa aku cakap kacak?
*sebab dia selalu mengalah dengan aku.walaupun sebenarnya dia
yang patut menang.ehh like sangat nnt dia akan buat muka
kacak dia hihihi
*kacak lah dia

kenapa aku cakap smart??
*sebab dia nie pelik sikit..kalau ada lecturer bagi keja
something homeworklah
dia akan senyap.jadi aku pikir dia tak berusaha
sebenarnya aku salah...dia tengah berfikir...
gilak smart mamat nie......
*smart kan...kan..kan

korang nak tengok tak lelaki nie
sila lihat...
lepas lihat sila cakap dia handsome,kacak,smart hihihihihi





daaaaaaaaaaa

sekian dari aku