Tuesday, May 24, 2011

: kenapa aku rasa macam nak bagi pelampang!

assalamualaikkum semua

gilak aku geram sangat.
*sudah langgar tak mahu mengaku lagi
macam nak bagi pelampang jer muka kau!

kau ingat ini apa KL gangstar
kau nak reverse driff kat parking....
ishhh mana pergi otak kau

saudara kau tue cakap pandailah
report polis lah..ambil saksi lah
last-last kereta belah kami jugak yang teruk.

kalau aku pikir tak waras entah apa jadi
aku pikir juga,ini tempat orang
lagi satu aku study kat sini and then bukan kereta aku
kereta kaka yang sebilik dengan aku.
tapi aku still sakit hati!

kau tengok kami punyalah elok cakap dengan kau
saudara kau pulak becakap macam yang ilmu "cetek"!


last2 kau dah elok nak settle
ada pulak batu asa yang tak suru bagi ganti rugi
*tak apalah kami ikhlaskan kerosakan kereta itu

kami student tak boleh buat apa pon
kawan-kawan aku tadi tue mesti tak nak bagi risau mak bapa dorang
jadi tindakan yang baik settle macam tue jer lah

ingat tau kita buat macam tue kita dapat balasan balik
tak tahulah balasan yang macam
yang penting Allah sentiasa membayar Cash
atas perbuatan yang kita buat kat orang.

jadi sila bawak-bawak berehat....

and then pesan kat saudara kau
"orang kaya ka,ayahanda ka,kaka long ka"
wa tak takut!

Allah yang kita patut takut
tue yang tak jadi bagi pelampang
cuma rasa itu jer yang ada...

2 comments:

  1. Lempangkan aja sampai lemau~~huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. uih garangnya... biasalah tu.. kadang orang yang mcm tu mmg teruk.. bukan takat bagi penampo.. bagi terus penerajang... btw mekasih ye bagi pendapat!

    ReplyDelete