Wednesday, June 29, 2011

: Contest We are Not Prefect Couple ♥


assalamualaikum

Sangatlah EXPRESS Entry yang akan aku lakukan hari ini
aku telah menjumpai satu contest
yang bertajuk seperti di atas
sapa menang dapat hadiah tau.

tapi aku tak fikir pon boleh menang
hahaha
1 jam setengah lagi contest ini akan di tutup

Sebelum itu jom kita terjah banner cik beliau



dan ini adalah:



Ini adalah pasangan yang normal itu
kejap baik kejap gaduh
kejap marah kejap nak menjerit
kejap nak sepak kejap g tak jadi pulak
kejap nak jeling kejap g juling
hahaha


okay aku kenal dia tahun lepas bulan ramadhan
uitt bulan yang baik gitu.
kami dua satu kolej pernah jumpa
tapi tak kenal.

lagi satu kenal dia sebab kawan-kawan kat bilik
selalu ceta pasal dia.Kunun KACAK.padahal tak.
*hihihi sebenarnya itu jawapan tak jujur.

roomate aku selalu ceta pasal dia.
tapi aku malas nak layan.sebab aku minat kawan dia
hahaha.imbas kisah silam pulak

sehinggalah satu masa itu
dia naik motor dengan kawan dia yang aku minat
tapi pelik dia pulak yang tegur aku.
kunun aku SOMBONG.
asal jumpa aku jer cakap sombong
pe hal mamat nie.

and then aku terjumpa facebook dia
aku pon add.and then satu ari tue dia online.
aku TAK tegur pon.tiba2 naik kat chat box aku
SOMBONG.
alamak mamat nie pulak
aku pon terus cakap kat dia
ada ym tak?
dia pon bagi.
malam tue kami janji chat kat ym
nak buktikan kunun aku tak sombong.
orang sahur malam tue kami pulak sibuk chat
tapi kami still puasa tau.
okay malam tue jugak aku minta nombor dia.
sebab dia kata aku untung ada orang kejutkan
apa lagi dapat jer nombor dea tue
aku terus call padahal kami dah lah chat
webcam lagi.ditambah lagi call dari aku melalui nfone.
kami dua-dua tergelak besar.

mak ai kami time nie masing-masing ada gf dgn bf.
tapi mereka tak pedulikan kami.
*macam tue lah ayat baiknya.

okay lama-lama aku mula sedarlah
aku suka dia?

sebab

1st
sms
nasri : awak hari nie saya nak keluar bebuka dgn gf saya
darla : oh ok pergilah.Happy nice day
*padahal dalam hati kecewa
apa hal aku jeles nie.

2nd
sms
nasri : awak sory lambat reply gf saya call tadi.
darla : oh yeke.takpa2
*dalam hati sedih lah pulak.
adoi napa aku nie.

pada satu hari yang suram kami pon telah break dengan pasangan
masing-masing.mungkin itu takdir kami.

kami memulakan hubungan hasil pengajaran masa lalu
tak kisahlah org cakap apa pon
pasal kami.janji kami bahagia
dengan hidup kami.
pandai2 lah jaga diri kan.

p/s kadang-kadang orang yang kita tak suka tue lah yang kita dapat
hahaha .

ini hidup kami.Cubit satu Dua terasa ♥
jangan cubit sembarang tau.hihihi

sekian

Thursday, June 23, 2011

: I HAVE COOL STUFF ♥

assalamualaikum rakan-rakan semua
tak kira muda atau pon tua.
aku sayang korang
sebab sentiasa berkunjung ke belog ini.

"I HAVE COOL STUFF"
ini adalah satu contest yang sangat luar biasa.
hadiah pon sangat luar biasa.

kalau korang nak join mudah sahaja

tekan nama A kuasa 2 tue ^__^


lumayan tak
itulah syarat-syarat penyertan dan hadiah yang disediakan.

Cik Aflina Affandi
boleh kan saya ikut ketiga-tiga kategori itu.
*hihihi gilak tamak aku
tak adalah gurau2 jer.

aku akan mengikut kategori satu

1: Untuk blogger wanita ( Aku yang akan pilih pemenang nya & tak memerlukan like/vote)
*.CIK BELIAU yang PILIH TAU^__6

I'm Women ^_^
tue yang pilih satu

okay sebelum tue perlulah letak Cik beliau punya banner

^_^NI BANNER PHOTO UNTUK CONTEST NI DAN JUGA CONTOH PHOTO

and then perlulah juga membuat satu entry
yang berbunyi seperti ini

'Aku nak masuk contest ni sebab aku nak hadiah '

*Aku nak Masuk contest nie sebab aku nak hadiah
jujur aku cakap aku nak sangat hadiah
adoii mati aku kalau bf aku nampak entry nie^__^
macam aku tak pernah dapat hadiah jer.
Memang aku tak pernah dapat hadiah
daripada Cik ALFINA AFFANDI
Nie yang tengah mencuba.
Kalau dari kamu memang sudah banyak
Termasuklah gambar yang akan aku pertaruhkan sebentar lagi.

okey sesudah itu


aku pulak pertaruhkan gambar aku bersama cool STUFF *_^


I HAVE COOL STUFF.

*Gambar ini aku bersama (cool stuff) hadiah Juga macam yang aku cakap tadi.
ini coklat dari belgium tau.kalau nak makan pon boleh.
tak nak makan pon boleh.TAK kan ROSAK.
itu yang sayang nak makan.
huruf kecik-kecik kat atas coklat tue lagi aku geram^_^
"YOU & ME FOREVER"
simpan untuk KENANGAN.


Sekarang kita tag Contest ini


Selesai.

Sekarang berdoa.Mana Tahu ada rezeki menang

Cik Alfina Affandi Terima kasih atas contest yang best ini.

Wednesday, June 22, 2011

: Duduk jauh Bimbang,Duduk Dekat Perang

assalamualaikum . .

readers+blogger+kawan-kawan

dah lama aku tak update blog ini.
nasib blog ini tidak boleh di sarangi oleh semak samun
...entah lah blog ini banyak kenangan tue yang aku tak boleh lupa
kalau aku da lupa maknanya banyak benda saja buat aku runsing

wonderfull jom kita bebalas pantun
:Duduk jauh bimbang duduk dekat perang
siapa kah itu?

jawapannya : aku & dia.

hahahaha
aku harap kamu ketawa ok
kalau tak aku akan menangis =(
sebab tak dapat bagi kamu ketawa.

kenapa aku telah wujudkan pantun sebegitu rupa?
sebab benda tue aku sendiri rasa
walaupun tidak KERAP aku lalui
namun tetap dirasai.
mak ai...apa hal aku nie.
ayat macam madah2 jer.

biarkan aja lah.aku buat nie berdasarkan apa yang aku rasa.
aku dengan dia sekarang nie tak macam dulu.

your know why?

:mesti korang tak tahu kan sebab aku yang lalui
maybe sebab perasan aku ja yang melampau.
maklumlah cuti aku panjang sebelum aku g praktikal.
cuti sebulan.macam-macam yang difikir.
maybe dia okay jer.aku jer nie kalut sikit hahaha =(

macam mana aku boleh fikir begitu?
adoii kira jer lah
1 month ada 4 week
1 week ada 7 day
1 day ada 24 jam
tue yang aku boleh rasa lain2 tue.
macam aku dengan dia jauh jer.
tagline dia "apa2 pon tetap cool"
maaf yea.cool is not me.
aku nie misscomunication bahasa manisnya.
bahasa kasarnya perempuan yang sentiasa mahu bercakap.
maksud aku berbincang kalau ada benda yang tidak disukai
dalam undang2 cinta kita ini.

: sila tinggalkan kata-kata semangat kalau korang baca benda nie