Tuesday, December 13, 2011

: 116 nombor Bertuah :)

assalamualaikum :)

aku harap semua dalam keadaan sihat
termasuklah yang tengah membaca belog ini
(_________)

how to talk !
yeaaaahhhh 116 nombor bertuah kami :)

tadi lepak mamak,
ingin dijadikan cerita.waktu "mamak" datang amik order :)
kami pon order:)hahahaha
dua tea 0 ais
dua ais 0

and then kedai mamak nie dah lama upgrade.
sebab apa aku kata upgrade.?
sebab kalau makan atau minum di situ.
mereka memberi card Token.
untuk mengesahkan bahawa ada orang di tempat duduk itu.
dah mudahlah mereka untuk mengores
dan kami membayar selepas minum sahaja.
sebab time tue ain sahaja yang makan.
dia bayar advance sikit :)

*apa dah tak ada kena mengena dengan tajuk.

okay waktu tue kami memilih token 116 :)
padahal mamak tue bagi token lain.
gilak suka2 hati pilih token pulak kami nie kan.
*sapa suruh bawak card token byk2.

*sory post is cropted /

aishh bila kita rasa benda tue tak sengaja.
okay dulu susah sama-sama biar kita rasa.
sekarang wa cakap lu bhai.
*lu susahlah seorang2
-apa kaitan pulak nie kan merapu jer aku nie.

kita sendiri tengok kan.
jangan cakap NAMPAK tau nanti kawan aku cakap
*bukan nampak mong.tengok :)

jahat mana pon lah kawan aku nie kan.
aku RESPECT dia bhai.
mesti korang nak tahu kenapa?

sebab*itu kawan,ini pon kawan jugak.
dia cakap jomlah g starbuck:)
tak payah masuk bugerking nie.
sebab dalam tue mesti king2.
*tapi korang star jugaklah.hahaha

kita tolong kawan ikhlas
kita dapat pahala.
kita tolong orang kelaparan.
kita dapat pahala.
kita tolong tibai orang.
yang kiri da CATAT untuk kau.

*sekarang nie kita untung sok2 siapa tahu kita rugi :)


*langsung lari tajuk.

btw kalau kita rasa apa itu KAWAN.
*CUBIT satu DUA terasa.

serius aku TERSENTUH time tue :)

*terima kasih kawan

and then ini post yang ke 116 :)

bukti tekan slide untuk lebih jelas
*
*
*

********


p/s 116 Nombor yang bertuah :)

Monday, December 12, 2011

: kawan chatroom :)

salam

b.l.o.g.g.e.r

semoga anda sentiasa dalam keadaan sihat.

Hari2 tak tahu nak buat apa.
and then masuk room borak-borak :)
yahoooo happening

dan ini yang terjadi

K.A.W.A.N


*part one


*part two


*part three


*part 4


*ini berlaku d wall man kawan aku juga.
malang sekali fatin tak ada.tak tahu mana dia hilang.

btw i called your is FRIEND.

P/S tomorrow done kawan dari MELAKA balik SHAH ALAM.
yeah2

Sunday, December 11, 2011

: korang aku tak boleh tidor:)

hye


aku tak boleh tidor.
adoi esok intebiu kul 2 ptg :)







sekian :)

: rindu-rinduan :)

assalamualaikum

hye kawan-kawan.blogie-blogie
harap anda dalam keadaan sihat.

aku macam biasa.
tidor.makan.online
dan ulang benda tue jer :)

bosan aku duduk rumah.
tolonggggggggg

okay aku nak post
'rindu-rinduan'
*rindu KELUARGA
*rindu KAWAN-KAWAN
serius rindu sangat

aku memang penggangur terhormat.




*aku yg bosan baru capture td







: MEREKA kawan-kawan.sebenarnya ada lagi
tapi camera xmuat.

*btw good nite your all :)

Saturday, December 10, 2011

: Selamat dan Tidak selamat:)



assalamualaikum

:) hari-hari yang penuh senyuman disebabkan pengangguran
sementera menunggu result pratikal ku.

11.11.2011
tarikh terakhir aku praktikal sebagai guru tadika :)

11.12.2011
genap sebulan aku duduk di rumah sewa :(

aku nak keja tapi tak ada rezeki lagi.
btw Tadi aku dah keja satu jam sahaja .
tapi kan aku berhenti :(

korang tahu aku bukan demand nak gaji banyak.
Tapi aku tak boleh blah aku kena keja
13 jam setiap hari
seminggu sekali cuti.
= rm8rat
* pekeja dia hanya aku.

wah sekali aku pikir bernas tak apalah aku cari keja lain.
bukan aku nak demand.
Dia faham lah sendiri :)
kota yang aku tinggal nie
perindustrian dia pesat
pembangunan pon maju.
* aku bukan warga asing

*selamat aku tak tandatangan rule dia tadi.
aish!!

tapi yang tak selamatnya nie.
aku tak keja lagi:(
kena keja sebelum hujung bulan nie.
sebab dah janji kat abang and kakak aku tak minta duit dah
*konon berdikari:)

KAWAN-KAWAN
*doakan aku dapat keja secepat mungkin:)
aku pon tengah berusaha nie.


*senyum:)