Thursday, March 21, 2013

Assalamualaikum dan selamat petang.



okay ready to go. :) semalam aku pergi uptown shah alam.okay da lama tak pergi situ. ! and then beli sehelai seluar colour.Tapi aku xtau nak sebut colour apa ?colour macam oren2 kot, senang ceta oren colour mati macam tue lah! pandai2 ja aku bagi nama oren colour mati.hahaha.

Macam biasalah pergi sana mesti ramai orang.tapi yang aku pelik tue ramai sangat2.parking keta sampai kat luar hmm kat bawah highway belah tepi.da macam nak tekeluar da keta2 tue.kalau kat bawah highway tue parking motor.di situ motor aku parking..eh bukan motor c nasri.aku tumpang saja :)

Aku pergi situ sebenarnya nak beli baju tengok2 terbeli seluar. tak palah janji dapat beli.korang fahamlah kan pergi dengan lelaki payah sikit sebab muka asik nak masam saja, kata penat padahal xbuat apa pon.TAPI aku faham lelaki tak suka benda yang macam rimas2 nie macam yang semalam lah pilih2 tapi aku tak beli pon memanglah kan aku nak cari yang paling bagus :) chewahh kalau macam lelaki kalau berkenan terus amik jer:) 

Tapi kenapa lelaki kalau cari awek mesti nak yang the best konon  :) hahaha kalau pompuan pulak mesti nak cari yang kaya.?yeke?jadi kalau lelaki miskin maksudnya tak dapatlah nak becinta dengan pompuan? macam tue ker? so kalau pompuan miskin  macam mana pulak? okay rumit2 aku sakit kepala nak pikir semua2 nie .abaikan :) kalau aku kan yang penting kau selesa dengan aku.aku selesa dengan kau.kalau dapat yang manis2 muka macam tue kira untunglah.masa depan ada lg meriah, lagi ada ilmu agama kira bestlah.kategori bertuahlah kan.kalau kawin insha Allah dunia selamat.akhirat terjamin.#minta2 macam tue lah amin!

okay lah ini sahaja lah besok lagi aku borak2 yaa.esok mungkin jumpa beruang pulak nanti aku ceta macam cara beruang makan dan terkam orang.hahaha Ok bai!



: thisone muka orang yang kenyang selepas makan beruang :) 
hahaha

okay publish!!



Wednesday, March 20, 2013

assalamualaikkum :)



Lama sangat tak update blog. Tiba-tiba ringan tangan ini untuk membuang segala tempias perkataan  :)
*Hiperbolanya Ayat itu

okay this one post yang pertama bagi tahun 2013 :)
kalau dikira-kira dengan jari 10 ini tidak cukup! kerana umor aku da menjangkau 25 tahun ke bawah!
kadang-kadang pikir balik banyak benda da kita buat kat dunia sama ada benda baik ataupun benda buruk kita sahaja yang tau,sebab diri kita.


Tak ada motif yang yang khusus untuk becerita panjang cuma saja sambil2 muhasabah diri.kadang2 kita perlu coret2 ka.borak2 ka...terpulang muhasabah diri yang macam mana kita nak :)

Mungkin kadang-kadang kita lupa.Dan mungkin juga kadang-kadang kita buat-buat lupa.Bila dah senang, susah sangat nak ingat dekat Allah.Tetapi bila datang sesuatu ujian dalam hidup kita,masa itulah baru kita terhegeh-hegeh nak minta tolong dekat Allah.Betapa kita ini manusia yang sering lupa & leka.Leka terhadap nikmat yang Allah berikan.

sipelupa*captured merah jambu :)


#nanti banyak masa aku sembang lagilah yaa :)
semoga Allah sentiasa ada dengan kita.
kita pon jangan lupa Allah kita :)