Tuesday, November 12, 2013

Setelah sekian lama tidak muncul di sini.Hari ini aku tiba,sebenarnya tak tahu nak cerita apa.Cerita "ROJAK" sajalah maksud aku cerita bercampur.Lagi pon dah lama tidak menaip di sini.Hidup semenjak dua tiga menjak ini aku asik busy memanjang nak kata dah jadi boss pon belum lagi.

Semakin umur meningkat semakin banyak tanggungjawab.Cerita pasal tanggungjawab aku tak tahu nak mula dari mana.Yang pasti aku kakak so di situ memag nampaklah mesti ada tanggungjawab yang besar untuk adik aku.

~~~~~~~~~Kata-kata mati di sini!


*melangkahlah dengan baik dan ke tempat yang baik inshaallah setiap langkah itu pasti penuh makna dan kekuatan.

okay publish!

Thursday, March 21, 2013

Assalamualaikum dan selamat petang.



okay ready to go. :) semalam aku pergi uptown shah alam.okay da lama tak pergi situ. ! and then beli sehelai seluar colour.Tapi aku xtau nak sebut colour apa ?colour macam oren2 kot, senang ceta oren colour mati macam tue lah! pandai2 ja aku bagi nama oren colour mati.hahaha.

Macam biasalah pergi sana mesti ramai orang.tapi yang aku pelik tue ramai sangat2.parking keta sampai kat luar hmm kat bawah highway belah tepi.da macam nak tekeluar da keta2 tue.kalau kat bawah highway tue parking motor.di situ motor aku parking..eh bukan motor c nasri.aku tumpang saja :)

Aku pergi situ sebenarnya nak beli baju tengok2 terbeli seluar. tak palah janji dapat beli.korang fahamlah kan pergi dengan lelaki payah sikit sebab muka asik nak masam saja, kata penat padahal xbuat apa pon.TAPI aku faham lelaki tak suka benda yang macam rimas2 nie macam yang semalam lah pilih2 tapi aku tak beli pon memanglah kan aku nak cari yang paling bagus :) chewahh kalau macam lelaki kalau berkenan terus amik jer:) 

Tapi kenapa lelaki kalau cari awek mesti nak yang the best konon  :) hahaha kalau pompuan pulak mesti nak cari yang kaya.?yeke?jadi kalau lelaki miskin maksudnya tak dapatlah nak becinta dengan pompuan? macam tue ker? so kalau pompuan miskin  macam mana pulak? okay rumit2 aku sakit kepala nak pikir semua2 nie .abaikan :) kalau aku kan yang penting kau selesa dengan aku.aku selesa dengan kau.kalau dapat yang manis2 muka macam tue kira untunglah.masa depan ada lg meriah, lagi ada ilmu agama kira bestlah.kategori bertuahlah kan.kalau kawin insha Allah dunia selamat.akhirat terjamin.#minta2 macam tue lah amin!

okay lah ini sahaja lah besok lagi aku borak2 yaa.esok mungkin jumpa beruang pulak nanti aku ceta macam cara beruang makan dan terkam orang.hahaha Ok bai!



: thisone muka orang yang kenyang selepas makan beruang :) 
hahaha

okay publish!!



Wednesday, March 20, 2013

assalamualaikkum :)



Lama sangat tak update blog. Tiba-tiba ringan tangan ini untuk membuang segala tempias perkataan  :)
*Hiperbolanya Ayat itu

okay this one post yang pertama bagi tahun 2013 :)
kalau dikira-kira dengan jari 10 ini tidak cukup! kerana umor aku da menjangkau 25 tahun ke bawah!
kadang-kadang pikir balik banyak benda da kita buat kat dunia sama ada benda baik ataupun benda buruk kita sahaja yang tau,sebab diri kita.


Tak ada motif yang yang khusus untuk becerita panjang cuma saja sambil2 muhasabah diri.kadang2 kita perlu coret2 ka.borak2 ka...terpulang muhasabah diri yang macam mana kita nak :)

Mungkin kadang-kadang kita lupa.Dan mungkin juga kadang-kadang kita buat-buat lupa.Bila dah senang, susah sangat nak ingat dekat Allah.Tetapi bila datang sesuatu ujian dalam hidup kita,masa itulah baru kita terhegeh-hegeh nak minta tolong dekat Allah.Betapa kita ini manusia yang sering lupa & leka.Leka terhadap nikmat yang Allah berikan.

sipelupa*captured merah jambu :)


#nanti banyak masa aku sembang lagilah yaa :)
semoga Allah sentiasa ada dengan kita.
kita pon jangan lupa Allah kita :)


Monday, April 16, 2012

: Happy bornday Encik Nasri

assalamualaikum.

semoga hari ini Allah merehdai kita
memberkati kita.

Hari ini entry aku mengenai seorang lelaki yang
dilahirkan ke dunia untuk menjadi orang berguna.
*amin.

Lelaki ini genap 20 tahun.Masih muda.tapi bagi aku
kita makin lama makin tua.umor kita makin lama makin meningkat.
so 20 tahun is so gojes for you!


Harap awak jadi orang berguna utuk mak ayah awak.
semoga Allah memberkati hari-hari awak!
Harap awak tahu mana buruk mana baik!
semoga awak dikurniakan kesihatan yang baik.
Harap awak lebih rajin untuk belajar.
semoga awak berjaya Dunia dan akhirat! seimbang.



Happy bornday sayangs!




Monday, April 9, 2012

: walking in the rain :)

assalamualaikum.

sangat super semangat.
aku paling awal tidor semalam
selepas saja aku menonton
"200 pound beauty"
terus tidor mati ! hahaha

alhamdulillah hari ini
aku masih boleh bangun menghirup
udara yang nyaman.melihat bumi ciptaan Allah.
terima kasih Ya Allah .
semoga kita di bumi ini diberkatiNya :)

Hari ini di kawasan tempat tinggal agak sejuk
sebab hujan turun so sejuklah :)
aku pegi keja tadi pon hujan
"so walking in the rain"
hahaha tapi ada payung pon .
"payung seksi"

sampai saja tempat kerja.
buat kerja sikit2
and then teros breakfast :)



*makan yang ringan2 dulu :)

okay kadang kita macam apa ja kan
gaduh dengan pasangan macam nak rak
tapi sebenarnya sayang!

so malas mahu panjang2 kan pergaduhan
yang tidak serius baik berdamai
selagi mahu meneruskan hubungan itu.
karang tak pasal2 lain jadinya.
aku nie lain jugak.so sebelum aku sangat marah.
baik aku cool dan duduk diam.
nanti pulihlah aku tue!

:sekarang!

hiduplah dengan apa adanya sekarang.
bukan dengan kenangan silam
selama mana pon hubungan itu
kalau tak ada jodoh
tetap jugak tak ada.

*perancangan Allah lebih baik :)